dijous, 9 de febrer del 2012

Què li passarà a l'Alma?

A continuació hi teniu un curtmetratge de l'espanyol Rodrigo Blaas, ha estat premiat com a millor curt animat a La Shorts Fest i escollit com a òpera prima a I Castelli Animati d'Itàlia.
La història tracta d'una nena que passeja pels carrers nevats d'un petit poble, s'atura en una aparador d'una botiga de joguines on hi veu una nina idèntica a ella. 
Què li passarà a l'Alma?

Be careful and do NOT write your names on the blackboard. 

dimecres, 8 de febrer del 2012

Aprenem a comentar textos

"Así como el estudio de la Música sólo puede realizarse oyendo musicales, el de la literatura sólo puede hacerse leyendo obras literarias. Suele ser creencia general que para saber literatura basta conocer la historia literaria. Esto es tan erróneo como pretender que se entiende de Pintura sabiendo dónde y cuándo nacieron los grandes pintores, y conociendo los títulos de sus cuadros, pero no los cuadros mismos. Al conocimiento de la literatura se puede llegar: a) En extensión, mediante la lectura de obras completas o antologías amplias, b) En profundidad, mediante el comentario o explicación de textos."

Fernando Lázaro Carreter y Evaristo Correa Calderón, Cómo se comenta un texto literario.

divendres, 3 de febrer del 2012

Per fer una bona redacció

  • Cal que llegeixis bé l'enunciat o les indicacions que se't donen per fer el text. Pensa què voldràs expressar en el text.
  • És important, abans de començar escriure, fer una pluja d'idees d'aquells aspectes que voldràs tractar en el teu text.
  • Després, ordena les idees segons vols que pertanyin a la introducció, en el desenvolupament i la conclusió en cas que sigui un text expositiu o en la introducció, tesi, arguments i conclusió si es tracta d'un text argumentatiu.
  • Quan redactis, fes frases completes, tingues en compte els signes de puntuació.
  • Rellegeix el que has escrit i corregeix el que faci falta.
  • Cuida molt l'ortografia.