dimarts, 26 d’octubre de 2010

Lectures obligatòries llengua catalana i castellana 1r Trimestre

Les lectures obligatòries d'aquest primer trimestre són les següents. Opina!
1r  ESO 
CATALÀ
- Kafka i la nina que se'n va anar de viatge, Jordi Sierra i Fabra

2n ESO  
CATALÀ   
- El diari secret d'Adrian Mole, Sue Townsend
CASTELLÀ
- Cuando Hitler robó el conejo rosa, Judith Kerr


3r ESO   
CATALÀ:
A escollir:
Palestina, simfonia de la terrra, Anna Tortajada
- Les cartes d'Anna, Jaume Fuster
- Bestiari, Pere Quart
- Trucant les portes del cel, Jordi Sierra i Fabra
- El hòbbit, J. R. R. Tolkien
CASTELLÀ:
- La ciudad de las bestias, Isabel Allende


4t ESO   
CATALÀ:
A escollir:
- El noi del pijama de ratlles, John Boyne
- L'amic retrobat, Fred Uhlman
- El violí d'Auschwitz, Ma Àngels Anglada (3r trimestre)
- La passió d'Alexandra, Xulio Ricardo Trigo
- I després de l'ESO, què?, Toni Cotet Masia


CASTELLÀ
- Nada, Carmen Laforet (3r trimestre)
- El guardián entre el centeno, J. D. Salinger
- El curioso incidente del perro a medianoche, Mark Haddon
- El reino del dragón de oro, Isabel Allende
- A lo lejos Menkaura, Elena O'Callaghan

69 comentaris:

 1. L'amic retrobat, Jo m'he llegit L'amic retrobat un llibre que tracta sobre l'amistat, sincerament no m'ha agradat molt �s molt mon�ton, tot i que el final no est� malament. �s un llibre f�cil i curt, per aix� �s r�pid de llegir.

  Judit

  ResponElimina
 2. El noi del pijama de ratlles, John Boyne

  El llibre és molt interesant, perquè esta molt ben construït. Sobretot m’ha agradat molt en Bruno, el protagonista, que és un nen extrovertit i ho exagera molt tot, la història reflexa els problemes que hi havia en aquella època, perquè son situacions que van passar de veritat i a cada capítol et deixa amb ganes de saber que passarà amb l’amistat que tenen en Shmuel i en Bruno. El final et deixa una mica què desitjar perquè no saps què ha passat.
  El recomano ha la gent de la meva edat, ja que amb aquesta història pots veure la dificultat de la subsistència en aquell temps.

  ANNA GARCIA SANCHEZ

  ResponElimina
 3. L'amic retrobat, no es mal llibre però no reflexa la realitat d'aquella època, sembla que l'escriptor no vulgui expressar la situació d'aquells temps i la crueltat que hi havia. Tot i així no es un mal llibre, és entretingut de llegir a partir de la meitat.

  ResponElimina
 4. El noi del pijama de ratlles, John Boyne
  És un molt bon llibre, que et fa donar conta de com va ser la segona guerra mundial, vista des dels ulls d'un nen. El protagonista, en Bruno, tot investigant pel bosc coneix a en Shmuel, el noi del pijama de ralles, que està tancat dins el camp de concentració i de tan parlar, descobreix que tot allò no és una granja tal com li volien fer creure els seus pares, i al final de la història sofreix la realitat per voler ajudar en Shmuel.
  Aquest fet m’ha fet veure que no sempre es pot jutjar a la gent per lu que són, sinó per com són. Jo també he vist la pel•lícula, i de veritat que m’ha agradat més el llibre. Jo recomano el llibre a gent de totes les edats.

  ResponElimina
 5. EL NOI DEL PIJANA DE RATLLES, JOHN BOYNE

  És un llibre que t'hi enganxes amb molta facilitat. A m'ha agradat l'amistat que tenen en Bruno i en Shmuel. Al final esperes una continuació, però no hi és i et quedes amb les ganes de continuar llegint.
  En resum, m'ha agradat molt el llibre i el recomano a tot el públic.

  txell

  ResponElimina
 6. En aquest trimestre m'he llegit EL GUARDIÁN ENTRE EL CENTENO (J.D.Salinger) , m'ha sigut fàcil i m'ha agradat.

  M'agrada com està escrit ja que va canviat de tema tot el temps, comença parlant d'una cosa i n'acaba parlant d'una altra. També fa servir expressions i paraules que fan que el llibre sigui més amè i que t'enganxi.
  Com a personatges el que m'ha agradat més ha set en Holden, no perquè sigui el protagonista, sino perquè veu la vida d'una forma curiosa que si més no, et fa pensar.
  L’història està molt bé, no es fa monòtona i es molt divertida de llegir ja que el prtagonista és molt ... especial.

  En conclusió aquest llibre m'ha agradat de llegir, m'ha semblat un llibre interessant i diferent. Que sino l’hagués llegit aquí, és un dels llibres que m’hagués llegit a casa.

  BERTA S.O

  ResponElimina
 7. La primera lectura obligatoria de lengua castellana ha sido "Cuando Hitler robó el conejo rosa". Me gustó bastante este libro aún que había épocas en que no sé porque, aburría.

  Sobre todo me gustaron mucho los pensamientos de Anna al final y al principio del libro sobre ser famosa y su infancia difícil.

  Lo recomendaría a gente no muy pequeña, porque a veces, puede resultar complicado de entender, y este libro gusta cuando se entiende.

  ResponElimina
 8. El libro que hemos leído de la lectura obligatoria ha sido: Cuando Hitler robó el conejo rosa.

  Me ha gustado mucho este libro porque es una historia bastante interesante, pero es un poco triste y también porque nos transmite como un hombre (Hitler) pudo ser tan malo que le robó la infancia a una simple niña (Anna). Me gustó especialmente porque relata como la familia sigue adelante a pesar del poco dinero que tenían y la forma de viajar de un país al otro.

  Era bastante fácil de leer porque no habían palabras difíciles en el texto y la historia que nos explica son hechos reales porque la misma escritora Judith Kerr lo tuvo que vivir, porque su familia era de origen judío.

  Lo recomendaría a niños de nuestra edad, entre los 11 y los 14 años.

  ResponElimina
 9. El libro de lectura obligatoria de este primer trimestre a sido “ Cuando Hitler robó el conejo rosa “. Me interesaba bastante el libro, desde el principio por la época que se situaba y los problemas que se acercaban con el triunfo de Hitler en el mandato.
  Nos cuenta como una familia de judíos lucha para seguir adelante en otros países sin ayuda de nadie. Anna es la mas afectada, la complicación de la lengua i las amistades es un gran problema para ella.
  Tiene un vocabulario bastante fácil de entender. Si que es verdad que en algún punto concreto del libro me aburrió un poco, aunque, lo recomendaría igualmente.

  ResponElimina
 10. En este primer trimestre hemos leído CUANDO HITLER ROBÓ EL CONEJO ROSA. Su autora es Judith Kerr.

  A mí no me gustan mucho los libros en español, pero este en concreto, me ha gustado mucho y para mí ha sido muy rápido de leer. Lo volvería a leer una y otra vez. Además cuando acabas un capítulo, hay veces que te deja con intriga sobre todo en el por qué el libro se titula el conejo rosa.

  Laia

  ResponElimina
 11. El libro de lectura de lengua castellana ha sido "Cuando Hitler robó el conejo rosa".

  La historia me ha gustado porque a mi me interesa lo que sucedió cunado estava hitler al mando de los nazis. La historia también me gustó porque te enseña como un hombre puede robar la infancia de miles de niños judios, en el caso, de Anna y Max y como vivían las familias de refugiados en esa época.

  Es muy recomendable a niños de 12 a 14 años, porque te ensenya la triste vida que tenian los judios en esa época.

  ResponElimina
 12. El guardián entre el centeno de J.D. Salinger es una novela que me ha encantado y enganchado desde un principio a fin.

  Éste, es un libro de un tema que todos, poco o mucho, hemos pasado: la adolescencia. Escrito con una cierta gracia, es un libro que te hace pensar y ver la vida desde otro punto de vista tal y como hace Holden, el protagonista. Mi opinión al respecto, es que creo que todo el mundo tendría que leérselo porque todos tendríamos que concienciarnos de que esta etapa no es fácil y no nos tenemos que quedar tan sólo con las cosas graciosas y extravagantes que realiza el protagonista, sino que ir más allá y darle al tarro.

  En difinitiva, un libro distinto y que vale mucho la pena.

  ResponElimina
 13. L'AMIC RETROBAT, Fred Uhlman
  Aquest llibre tracta de l'època anterior als nazis, i transmet la història d'un noi jueu.
  A mi em va agradar bastant; tot i que al principi costa una mica enganxar-se.
  Quan arribes al final s'intueix molt com acabarà. Si no hagués sigut una lectura obligatòria me l'hagués llegit igualment.
  Així doncs, recomano aquest llibre tan als joves com a la gent gran, encara que com que és un clàssic, possibliement molts ja se l'hauran llegit.

  Mariona.

  ResponElimina
 14. El libro de lectura de lengua castellana ha sido "Cuando Hitler robó el conejo rosa".

  La historia me ha gustado porque a mi me interesa lo que sucedió cunado estava hitler al mando de los nazis. La historia también me gustó porque te enseña como un hombre puede robar la infancia de miles de niños judios, en el caso, de Anna y Max y como vivían las familias de refugiados en esa época.

  Es muy recomendable a niños de 12 a 14 años, porque te ensenya la triste vida que tenian los judios en esa época

  ResponElimina
 15. "Cuando Hitler robó el conejo rosa" a sido la lectura obligatoria por parte de Elena (castellano).

  Es un libro bueno, entretenido y fácil de leer, aunque ha habido momentos, en los que costaba que entrase. Está inspirado respecto a la autora, así que es una historia real. Y como esa muchas más que han hecho que la infancia de dos buenos chicos, en este caso Anna y Max, se pueda ver eclipsada por un señor que no podemos decir que tenia mucho derecho a hacer lo que hizo.
  El libro es bueno y tiene momentos que son agradables de leer.

  Recomendaría este libro desde personas interesadas a la vida anterior que vivieron pueblos de muchos lugares del mundoy que quiera conocer los problemas de la gente, ya que es un libro que te abrirá los ojos para ver lo mal que se podía llegar a pasar no hace muchos y muchísimos años, gracias a un dictador.

  Así que ya se sabe, a leer!

  ResponElimina
 16. ILIASS EL BIGHOUTI 2n d' E.S.O4 de novembre de 2010 a les 6:17

  El libre que hemos leido en lectura obligatotria
  es CUANDO HITLER ROBÓ EL CONEJO ROSA.

  La historia me inetersa cuando hitler al mado de los nazis.

  Tiene un vocabulario bastante facíl de entender. Pero havia momentos del libro que aburrió.

  Es muy recomendado a los chicos y chicas de 12 y 14 años.

  ResponElimina
 17. En este año nos ha tocado leer "Cuando Hitler robó el conejo rosa" como libro de lectura obligatoria.

  Cuando Hitler robó el conejo rosa es una historia muy buena que relata sobre una familia de refugiados.

  Es un libro muy buena por parte mía y también es rápido de leer.Es un libro que cuenta unos hechos que ocurrieron en Alemania tiempo atrás.
  Me ha gustado la historia porque relata sobre el general de Alemania Adolf Hitler.

  Anna es la protagonista de este libro y tiene un hermano que se llama Max.

  Lo recomendaría a gente de nuestra edad e incluso gente un poco mas mayor.

  ResponElimina
 18. "Cuando Hitler robó el conejo rosa" a sido la lectura obligatoria del 1r trimestre.
  Es un libro que el contexto esta muy bien, facil de entender y que te hace valorar a toda tu família.
  A mi me gustó tanto este libro que ahún hubiese leído el doble porque ni te enteras y ya lo terminaste.
  La autora Judith Kerr hizo este libro basandose en su vida.

  ResponElimina
 19. L’amic retrobat de Fred Uhlman és un llibre curt i fàcil de llegir però sense gaire successos ni intriga, ni acció.
  L’escriptor l’ha escrit molt bé però a mi no m’ha agradat gaire. Per això no tinc gaires més coses a dir.
  En fi, si us interessa el tema dels nazis, des del meu punt de vista hi ha llibres que reflecteixen i expliquen més bé i emocionant el tema.

  ResponElimina
 20. El libro de lectura obligátoria del primer trimestre es "cuando Hitler robó el conejo rosa", escrito por Judith Kerr.
  Este libro lo he encontrado un poco largo, anuque en algunos tramos de la historia me ha gustado mucho. Tampoco faltan los tramos aburridos, en los ue habla de lo mismo durante mucho rato. También expresa los sentimientos de lo que pasaron los que se escapaban de Hitler, como las emociones y el miedo que se pasaba cuando Hitler estaba a punto de llegar a la presidencia y tienen que pasar de país varias veces.
  Este libro lo recomiendo a cualquier persona que sepa entender la historia de los huidos de Hitler. Muy buen libro.

  ResponElimina
 21. El libro de lectura de lengua castellana del 1er trimestre ha sido "Cuando Hitler robó el conejo rosa".
  El libro me ha gustado porque me interesa el tema de Hitler, y leyendo este libro sabes lo que pasarón las famílias que iban en contra suya. La família de Ana no termina muerta pero ha tenido que hacer mucho recorrido. Muchas de las famílias que iban en contra de Hitler terminaban muertas.
  Este libro lo ha escrito Judith Kerr y lo recomiendo a chicos mayores de 12 años porque sepan quién es Hitler.

  ResponElimina
 22. Cuando Hitler robó el conejo rosa és un libro un poco triste, aunque la historia le pudiera pasar a alguien años atras.A mi el libro me ha gustado mucho porque es facil y rapido de leer.Lo recomiendo mucho sobretodo a los chicos de nuestra edad.
  Younes.

  ResponElimina
 23. "Cuando Hitler robó el conejo rosa " es un libro muy bonito, entendedor y ademas es muy reflejante a la vida real que llevaban antes.

  En la historia, si cuando lees te intentas poner en el personaje de Anna, sientes todo lo que te quiere decir el libro, y una vez has descubierto porque Anna se siente un poco mal por lo de Hitler, y cuando le han dicho que han cemado todas las cosas de su casa, a mi por lo menos, me senti mal, porque esque en realidad es tan sentimental que me encanto.

  Yo este libro lo recomiendo a niños de mas o menos a partir de unos 10, 11 años.

  Naila Gonzalez Paterna

  ResponElimina
 24. El libro de "Cuando Hitler robó el conejo rosa" es interesante, pero habían veces que aburria un poco...
  Nosotros nos lo leímos muy rapido y las comprensiones lectoras fueron muy divertidas pero aún así, pudimos leerlo entero...
  A mí lo que mas me gusta de este libro es que a final acaban las cosas muy bien, pero cansa ver en todos los libros lo mismo...
  Mas o menos se basa en la vida de Judit Kerr, la autora de el libro.

  ResponElimina
 25. El libro que hemos leído este trimestre es “Cuando Hitler robó el conejo rosa” que lo a escrito Judith Kerr.

  A mi este libro me ha gustado mucho, porque explica en la situación de los nazis cuando Hitler estaba al mando. Esta historia especialmente trata de Ana y Max, dos niños nazis, que tienen unas experiencias muy intensas.
  Me ha gustado especialmente Ana, que parece ser una niña muy amable y sincera.
  Me leí la última página del libro y he visto que a la escritora le pasa una cosa muy parecida, y esto me ha impresionado y ha sido “un punto ha favor”, de que el libro me haya gustado aún más.

  En definitiva, es un libro muy bueno, y muy recomendable para todas las edades, especial mente entre 11 y 14 años.

  ResponElimina
 26. La lectura obligatoria de este trimestre, ''Cuando Hitler robó el conejo rosa'' me ha gustado bastante.

  Al principio, me parecio bastante interesante aunque el final lo deja un poco colgado, pero es un libro interesante porque refleja el momento en que la vida de Anna da un giro por completo y a lo largo de la historia, te va enganchando; pero como ya he dicho, el final me pareció que quedava inacabado porque resulta que van a Inglaterra y ahí se acaba. Pero aún así me ha gustado y lo recomiendo.

  Ingrid.

  ResponElimina
 27. En este trimestre hemos leído "Cuando Hitler robó el conejo rosa". A mi me ha gustado depende de que trozo.
  En la historia se puede ver como la gente podía ser tan mala como para echarte de tu propia casa. Pero gracias a eso Anna conoció gente bastante importante en su vida, y le permitió aprender un nuevo idioma, y vivir nuevas experiencias. Por eso recomiendo este libro a la gente de nuestra edad.

  ResponElimina
 28. Hemos leído Cuando Hitler robó el conejo rosa:

  Es un libro no me ha gustado mucho y se me ha hecho muy pesado. La autora intenta tocarte la fibra sensible con todo eso de los nazis i la verdad es que lo consigue bastante. No acaba teniendo moraleja, otra razón por lo que no me gusta. Simplemente es recomendable para la gente a quien le gusten los libros sobre la segunda guerra mundial.

  ResponElimina
 29. La lectura obligatoria del primer trimestre ha sido ''Cuando Hitler robó el conejito rosa''.

  Es un libro fácil de leer, pero en algún sitio la historia se hace un poco pesada porqué se repite mucho y es un poco liante.

  El libro enseña como vivian los alemanes judios a esa epoca y todo lo que tubieron que pasar.

  Yo este libro lo recomendaria a niños de 10 a 14 años.

  ResponElimina
 30. Este trismestre nos a tocado leer cuando Hitler robo el conejor rosa, este libro me a gusatdo mucho, porque se basa en una historia de Ana, que practicamente le han robado su infáncia, me a gustado sobretodo porque es distinto, a los demas libros obligatorios, esta en otra epoca, pero se entiende, es facil de enteder y leer. pasan unas certas aventuras que desdeluego no se ven a venir. La autora Judith Kerr,ha escrito este libro, basandose en su infancia.

  ResponElimina
 31. Cuando Hitler robó el conejo rosa, me ha gustado mucho porqué en aquella época difícil para todos, para Anna solo supusieron algunos cambios, y ella continuaba siendo feliz siendo donde sea, hablando la lengua que sea adaptándose a todo, y luchando para conseguirlo, des del principio del libro nos cuenta su sueño, ser famosa, según ella todo famoso tiene que haber tenido una infancia difícil, y después de todo lo que les ocurre ella no se considera una de aquellas personas, es una historia genial, y muy interesante, a mi me ha gustado mucho los sentimientos de Anna, es una niña muy inocente, y lo que es un problema muy pequeño a ella le parece que se le va caer el mundo encima y lo que realmente es un problema muy gordo a ella le parece sencillo.

  ResponElimina
 32. Aquest primer trimestre m'he llegit "I després de l'E.S.O, què?" de Toni Cotet.

  És un llibre que tracta la vida d'una colla d'adolecents a finals de 4rt d'E.S.O i tot el que aixó comporta: enamorar-se, la immigració, les drogues...
  De bones a primeres m'ha semblat un llibre monòton i aburrit per gent de la nostra edat, putser pot agradar més als alumnes de 1er o 2n de secundaria.

  Gisela

  ResponElimina
 33. El noi del pijama de ratlles, m'ha agradat molt ja que parla de una època entre els nazis i els jueus i m'ha semblat bastant interessant ja que el protagonista passa per moltes dificultats com abandonar els seus amics...

  Recomanaria aquest llibre a gent més gran de 13 anys.

  ResponElimina
 34. El libro de lectura de lengua castellana en el primer trimestre ha sido "Cuando Hitler robó el conejo rosa".

  Me ha gustado, porque no es un libro cualquiera, sino que la autora Judith Kerr explica una historia muy parecida a la que tuvo que soportar ella, con el paso de Hitler por Alemania, y toda la indiscriminación hacía los judíos.
  La historia trata de una familia judía con un padre escritor, que se dedica a escribir artículos contra Hitler. Con la victoria de Hitler en las elecciones, tuvieron que refugiarse en Suiza, Francia y finalmente, ya muy pobres, consiguieron huir hacía Inglaterra.

  Pienso que el libro podría ser recomendado para muchas personas, ya que te hace ver la realidad en que tenían que vivir las personas judías.

  ResponElimina
 35. L'amic retrobat
  Jo m'he llegit aquest llibre, m'ha agradat força perquè a mi aquest tema de nazis, jueus, etc. m'interesa. El que no m'ha agradat es que hi havia masses noms en alemany i al final t'hi feies un embolic.

  ResponElimina
 36. En aquest primer trimestre m'he llegit "I després de l'ESO què?" de Toni Cotet Masià.

  Aquest llibre m'ha semblat molt senzill i avorrit perquè els temes que tracta: l'enamorament, les drogues etc.. són els típics temes que solen sortir.

  A mi no m'ha agradat però hi pot haver gent que li interessi i el recomano per gent de 13-14 anys.

  ResponElimina
 37. Cuando Hitler robo el conejo rosa ha sido un libro entretenido , los capítulos no eran demasiado largos y además no ha costado de entender . Yo lo recomiendo ha la gente que les gusten la historias no muy largas y pesadas . la verdad es que me a encentado este libro .

  ResponElimina
 38. El guardian entre el centeno
  He le�do este libro y la verdad es que me ha gustado porque habla de un chico de 16 a�os que es expulsado de su escuela y abandona el lugar y empieza un viaje de tres d�as en direcci�n a su casa, para regresar con su familia, a pesar de todo lo que se le pasa por la cabeza durante el viaje. En los tres d�as, aprende de alguna manera el lado duro de la vida y la realidad, y a la vez le hace abrir los ojos.

  ResponElimina
 39. L’amic retrobat
  Aquest llibre escrit per Fred Uhlman tracta de la època dels nazis a Alemanya. I això és un tema que m’agrada. Tracta de l’amistat, la família i la història. El que més m’ha agradat ha set el final, concretament l’última frase, en la que canvia el sentit del llibre. Respecte la resta d’història trobo que es molt monòtona però això facilita llegir-la. No recomano aquest llibre com a llibres més bons que hagi llegit però si per fer una lectura ràpida i fàcil.

  ResponElimina
 40. LES CARTES D'ANNA,JAUME FUSTER
  M'ha agradat molt aquest llibre, perquè és de la nostre edat i està amb un llenguatge molt entenedor.És un llibre escrit amb cartes, amb un llenguatge com el d'avui en dia, que el pot llegir qualsevol persona de la meva edat.
  Aquest llibre, el seu començament està molt bé, però per el final és una mica trist, perquè es mor la Penny, la millor amiga de l'Anna.I el final l'Anna està molt malament i creu que es troba sola després de la mort de Penny.
  Crec que l'autor ha escrit aquest llibre perquè nosaltres comprenguem, que una persona important i es mor, fa molt mal.
  El recomano a tothom perquè està molt bé i molt entenedor i que pel final t'hi pots enganxar i vols saber què passa.

  ResponElimina
 41. He llegit el Bestiari, el faig agafar perqué pensava que seria fácil, de facil ho ha set pero no m'ha agradat gens, els poemes que hi havien semblaven molt sencills, de nen petit, amb tot el respecte de l'autor, pero parlava de de animals tipics i per el que he vist no semblava que rimés gaire, m'asperava trobar poemes ben fets i estructuras, no una pagina amb un gran dibuix i que hi hagués 5 paraules. També he de reconexier que no se m'ha fet pesat, peró tampoc no hi he estat molt apasionat. En resum, no m'ha agradat.

  ResponElimina
 42. Les cartes d'Anna, és un llibre bastant interessant, però crec que l'autor no hauria de posar tants noms rars, més aviat noms de la nostra època encara que siguin anglesos perquè al final no sap quin és qui. El trossos que m'han semblat més entretinguts han set els de la història que l'Anna explica a la seva amiga Alícia, sempre tens ganes de saber què passarà. Però he trobat bastant avorrit que, a principi del llibre envia una carta a les persones més importants per a ella: el seu pare (que està a la presó), la seva mare, la Mariona (una mena de “xaxa” que viu amb ells i que té talent en cuina), i a la seva millor amiga l’Alícia, i es clar, els hi diu casi el mateix perquè tothom sàpiga el que està vivint a Londres, però em diferents paraules i cada cop menys resumit, i això es fa bastant pesat. Hi han trossos que no els he acabat d’entendre, hi han paraules molt científiques i costen d’entendre.

  ResponElimina
 43. Jo m'he llegit el llibre "Palestina, simfonia de la terra" de Anna Tortajada. El llibre no m'ha agradat gaire perquè és una mica pesat de llegir. També crec que no m'ha agradat peruè explica en un capítol la història del llibre i en el següent explica hitòria d'Israel. Però crec que el final millora una mica i n general la història no està malament.

  El llibre el recomanria a persones una mica més grans perquè crec que ho entendrien més bé.

  ResponElimina
 44. Jo m'he llegit el llibre de PALESTINA, SIMFONIA DE LA TERRA, de Anna Tortajada. La meva opinió d'aquest llibre no es gaire bona, perquè trobo que hi ha molta història i se m'ha fet molt llarg. Però després de la història canvia una mica de tema i després ja està més be.
  Encara que no m'hagi agradat el llibre trobo que és un llibre interessant per què veu les coses des d'un altre punt de vista del nostre.

  ResponElimina
 45. Palestina, simfonia de la terra (Anna Tortajada)
  Sincerament dir, que quan vaig decidir escollir aquest llibre creia que l'estructura estaria guiada d'alguna de les obres de Shakespeare, dos personatges s'enamoren perquè comparteixen una cosa em comú però les seves famílies, una en terres palestines i l'altre en terres israelianes, no estan d'acord en la seva relació. Després vaig poder comprova que l'autora narra les dues històries per separat. El principi em va decepcionar, creences, un pilot d'anys enredera, profetes i terres. De mica en mica però els sentiments que transmet dels personatges, la situació real d'aquelles dues terres enfrontades i els conflictes que pateixen em va començar a atraure i a partí de la mort del patit Nabil, la sensació de realitat de que això ho viuen persones diàriament em va fer enganxar-me a la lectura. M'ha agradat molt, és un d'aquells llibres que et fan reflexionar, els conflictes de religions i polítics que viuen les dues famílies em l'esperança de cercar la pau, els sentiments que comparteixen i les injustícies que es cometen, per això crec que sóc una persona molt afortunada, que de a vegades no aprecio prou el què tinc i també crec que de vegades els humans sóm una mica tontos, em el bon sentit de la paraula, com diu la frase de Mahatma Gandhi del final, No hi ha camins que portin a la pau. La pau és el camí. (viu i deixa viure).

  ResponElimina
 46. Jo de lectura opcional vaig escollir el llibre PALESTINA, SIMFONIA DE LA TERRA d'Anna Tortajada. El llibre és molt bo i expressa molt bé el que passa en tot moment, aconsegueix que t'imaginis als personatges i les coses que són descrites. Per altra banda penso que sobren moltes pàgines d'història, que són bastant difícils d'entendre.
  M'ha agradat el llibre perquè reflexa la realitat present que s'està vivint als territors Israelians i Palestins, i les duríssimes condicions de vida a les que estan exposats els Àrabs.

  ResponElimina
 47. Sandra Olmedo 3r d'ESO15 de novembre de 2010 a les 11:51

  M’he llegit el llibre “ I després de l’ESO què?”.
  M’ha agradat perquè és un llibre molt fàcil de llegar i el trobo molt adequat perquè explica el què passa quan els alumnes passen el seu últim any junts i se’ls i fa dur perquè per molt que no perdin el contacte no es veuran tant i això els entristeix. Això és una cosa que ens passarà l’any que bé haurem de triar camins diferents i potser ens deixem de veure, qui sap… En fi que l’he trobat molt emocionat i adequat.

  ResponElimina
 48. LES CARTES D'ANNA

  És un llibre que t’explica com és la vida i les emocions d’una nena catalana en un prestigiós internat anglès. Està bé la història, El que passa és que hi ha molts noms anglesos i això confon bastant. El que he trobat molt pesat és que al principi del llibre explica el mateix a diferents persones, una mica canviat però molt semblant. A part d’això m’ha agradat molt perquè reflexa molt bé els sentiments d’ella i fa que la comprenguis. És una història trista i alegre alhora.

  ResponElimina
 49. I després de l'ESO, què? de Toni Cotet i Masià

  Aquest llibre m'ha agradat força, ja que és un llibre molt ràpid de llegir i molt entenedor. la história també l'he trobat interessant, perqué parla d'una colla que fà 4t d'ESO, i el curs següent, tots agafaràn camins diferents, i per molt que es continuin veient, tot serà diferent.
  El llibre el recomeneria a persones de 13 o 14 anys, com a lectura ràpida i divertida.

  ResponElimina
 50. TRUCANT A LES PORTES DEL CEL

  Quant vaig veure aquest llibre vaig pensar que se'm faria bastant pesat, pero quan el vaig comensar vaig veure que explicava molts sentiments i moltes coses que jo no sabia, com per exemple, com és la vida a l'India, la pobresa que hi ha allà... La història m'ha agredat molt perquè es molt maca hi a més descobreixes coses que que et sobten molt com per exemple que moltes nenes es casen als 13 anys, les maltracten, també veus la relació que té la Sílvia(la protagonista) amb els seus pares, el novio, i alhora la relació que té ella amb la gent d'allà. És una historia que et fa pensar sobre com vius tu i com viu la gent que no té absolutamen res.

  ResponElimina
 51. Jo m’he llegit “Les cartes d’Anna” de Jaume Fuster. M’ha agradat la història, on esta ambientada i la forma en què està escrita. El què no m’ha agradat gaire ha set el conte que escriu la protagonista a una seva amiga. Era una mica avorrit i també es fa una mica pesat quan explica tota l’estona el mateix a totes les cartes de diferents destinataris. Però a part d’això, m’ha agradat. El què m’ha agradat més ha set el final, no me l’esperava. És un llibre entretingut i fàcil de llegir.

  ResponElimina
 52. Jo m'he llegit Les Cartes d'Anna
  No m'ha agradat gaire el llibre perquè et deixa moltes coses penjades com per exemple de què es mor la Penny, perquè el pare de l'Anna va anar a la presor etc. I que al ser cartes et canvia de tema molt de cop, de cop és la història de terror escrita per l'Anna després són cartes al seu pare i va fen així. Però si que m'ha agragat la història de terror que explica l'Anna.

  ResponElimina
 53. Jo m'he llegit el llibre de Les Cartes d'Anna. El llibre en si a estat bé i interessant, encara que es fa una miqueta pesat perquè els comentaris que hi ha sota cada capítol i sobren.
  La lectura era fàcil i rapida però m'ha decepcionat mol el final del llibre quan explica que la seva amiga Penny s'ha mort u diu d'una manera molt breu i poc detallada, ho deixa molt penjat, trobo que hauria de haver set mes detallada i em mes sentiment.
  En el llibre i deixa varies coses penjades com per exemple, el perquè el seu pare esta a la presó.
  Aquesta lectura no la recomanaria ja que a mi m’agraden mes els llibres que son mes llargs i que un cop ti as enganxat la lectura es fàcil.

  ResponElimina
 54. Bestiari, Pere Quart

  Vaig agafar aquest llibre perquè llegir, no és el què més m’agradi fer, i el veure’l petit i curt. Pot ser curt, però si no hi fiques atenció no entens res del què llegeixes i per tan no l’entens.
  El llibre m’ha sorprès i m’ha agradat força perquè hi ha poemes que et fan riure com la vaca suïssa i és molt ràpid de llegir però també hi ha poemes que t’hi tens que està una estona per entendre el què volia dir l’autor.
  Jo aquest llibre el recomanaria a gent de 13-15 anys perquè és un moment llegir-te’l i t’ho passes bé.

  ResponElimina
 55. El llibre el Bestiari, es un llibre que no m'ha agradat, l'idea de que fos de poesies hem va fer força gracia ja que mai n'havia llegit d'aquest estil, però cada poesia es diferent i massa breu, per a mi aquest llibre a sigut molt fàcil de llegir tot i que te un vocabulari bastant peculiar ja que va ser escrit fa molt temps.

  ResponElimina
 56. El llibre que m'he llegit ha sigut el Bestiari, es molt difícil d'entendre i a més jo no hi entenc gaire de poesia i al final per sort l'entes casi tot. Es curt però llarg a la vegada, no m'ha gradat gaire per les coses que he dit el comencement

  ResponElimina
 57. Jo m'he llegit el Hòbbit

  El Hòbbit m'ha agradat molt. M'agrada que estigui ambientat en un món inventat i que hi hagin criatures fantàstiques.
  És un llibre molt bo en el què et pots endinsar a l'aventura que viuen Bilbo Baggins i els seus companys. A més, Tolkien dóna molts detalls sobre el paisatge i els personatges que surten, i et permet viure la història com si fossis un d'ells.
  Tot i que sigui una mica complicat d'entendre pel vocabulari que es fa servir, i que tingui un nombre considerable de pàgines, és un llibre molt ràpid de llegir i se'n pot gaudir molt. És un llibre d'aquells que et tenen abduït fins que no te'ls acabes i necessites llegir.
  El recomano a les persones que els agradi llegir històries fantàstiques i de aventures. Val la pena llegir-se'l.

  ResponElimina
 58. El curioso incidente del perro a medianoche, Mark Haddon.
  És un llibre que quan el comences a llegir et resulta interessant, però vas veient que de mica en mica les pistes que troba en Christopher i el nus de l'història t'enganxa, així com també el final,perquè no t'esperes mai que les coses succeeixin així. En definitiva, és un llibre molt interessant de llegir i el recomano a la gent de la meva edat, per adonar-se de que tothom som persones i no s'ha de tractar de diferent manera a qui a perdut algunes habilitats o és incapacitat.

  ResponElimina
 59. EL GUARDIÁN ENTRE EN CENTENO, J.D.SALINGER.
  Elegí este libro porque es un clásico y mucha gente me había dicho que es muy bueno. Sinceramente me esperaba otro tipo de historia i esperaba que me gustara más.
  Siempre que leo un libro intento ponerme en la situación del personaje y, como todo, hay veces que es más fácil y veces que es más difícil.
  Pero con el Guardián entre el Centeno me era imposible. Me costó mucho seguir el libro y lo empecé dos veces. Sólo cuando faltaban 30 páginas empecé a encontrarle algo; cuándo va a visitar a su hermana. Aún así, las opiniones de los libros pueden cambiar mucho de una persona a otra.
  Recomendaría este libro a todas las personas, sean jóvenes o mayores, y como en todos los aspectos; pueden haber siempre opiniones diversas.

  Mariona.

  ResponElimina
 60. "I després de l'ESO què?" -Toni Cotet Masià.

  Tracta sobre un robatori d'una classe de 4t d'ESO que es preparen pel viatge de fi de curs. És un llibre bastant avurrit ja que l'autor fa servir expressions molt infantils. No m'ha agradat gaire i el recomanaria a gent més petita.

  Denisa

  ResponElimina
 61. El Reindo del Dragón de Oro, Isabel Allende
  Yo he escogido este libro porque en tercero leímos la primera parte, La Ciudad de las Bestias. Los dos me han gustado muchísimo, pero este un poco más. Yo me esperaba algo parecido a la primera parte, pero no fue así. El único problema que tube fue que me daba pereza empezarlo porque era muy largo y denso, pero cuando lo empezé ya no pude parar.

  ResponElimina
 62. L'amic retrobat

  M'ha agradat es un llibre interesant que tracta sobre la crueltat dels nazis em els jueus pero no l'acaba d'enmarcar del tot. A set mol interesant pero crec que a acabat el llibre de manera brusca.

  ResponElimina
 63. EL DRAGON DE ORO
  Elegió este libro porque es la continuación de la Ciudad de las Bestias, un libro que encontré muy interesante. El libro me ha gustado mucho basicamente porque trata temas fantasticos pero no imposibles de que pasen, en mi opionon es muy bueno pero el principio antes de llegar a la accions se ha hecho muy lento, solo canviaria el principio por uno de mas rápido.

  ResponElimina
 64. He leído el GUARDÍAN ENTRE EL CENTENO
  Realmente no era un libro que me atrajera mucho, porque creía que era de dragones y castillos, por eso no me interese en él. Pero al final me lo recomendaron y lo leí.
  Es un libro que me enganchó desde el principio, no es nada monótono, por ejemplo empieza hablando de alguna cosa y acaba hablando de otra. Este libro te hace pensar i ver la vida desde otro punto de vista. Holden es un chico muy extraño que me picó la curiosidad desde el principio y así seguí leyendo bastante ligera.
  Sinceramente me ha gustado mucho.

  ResponElimina
 65. El curioso incidente del perro a medianoche de Mark Haddon.

  El curioso incidente es un libro que trata sobre un niño que está investigando el caso de el perro de su vecino. Es un libro muy interesante ya que el protagonista refleja la realidad desde su punto de vista y explica las cosas de un modo diferente al de los otros libros. Es uno de los mejores libros que he leído así que.. leelo tu también!

  ResponElimina
 66. L'AMIC RETROVAT:
  L'amic retrovat, és una història que es situa a la segona guerra mundial, quan en hitler perseguia els jueus, el llibre és molt fàcil de llegir i molt curt, per això el vaig triar. Però un cop l'he acabat, m'ha semblat molt interessant, ja que he après moltes coses que no sabia, m'ha agradat molt.

  ResponElimina
 67. A LO LEJOS, MENKAURA:
  A lo lejos, Menkaura es un libro que aparte de ser muy divertido e interesante, detrás suyo tiene una gran crítica social, ya que dice muchas injustícias que hay en el mundo, quizás por eso me ha gustado tanto, yo personalmente lo recomendaria a todos mis compañeros de clase, ya que aunque cueste de leer por sus numerosos saltos en el pasado, es una novela muy interesante.

  ResponElimina
 68. M'he llegit el llibre de les cartes d'Anna i l'he trobat força fàcil de llegir i interessant. Una de les coses que no m'ha agradat és que es confonia bastant la realitat amb la novel·la que l'Anna escrivia i això se m'ha fet pesat. El final del llibre tampoc m'ha agradat perquè queda força penjat i és molt trist. Però és un llibre que recomanaria i no està malament.

  ResponElimina
 69. Trucant a les portes del cel, de Jordi Sierra i Fabra.

  La meva opinió és que és un llibre excel·lent, no només per la seva història, que també trobo que està molt bé, sinó per la manera que té d'escriure el seu autor.
  Crec que si l'hagués escrit una altra persona no seria el mateix perquè quan explicava el petó entre la Sílvia i en Mahendra semblava que ho estiguessis vivint.

  Després d'això, també m'han agradat les baralles entre en Leo i la Sílvia i trobo que la carta final de l'Artur és molt convincent.

  Trobo que la Sílvia ha hagut de ser molt valenta i tenir molt coratge per aconseguir tot el que ha arribat a aconseguir.

  ResponElimina