dimecres, 1 de desembre del 2010

Apadrinament alumnes de 2n i P5

Aquest curs 2010/11, els alumnes de 2n d'ESO i P5 han començat l'activitat d'apadrinament emmarcada en el Projecte de Lectura del nostre centre el qual fa 4 anys que vam iniciar. L'apadrinament consisteix en què els padrins i els fillols llegeixen junts quinzenalment. Cada sessió fan una activitat dferent, els padrins porten un conte als fillols, o els petits porten un conte per llegir amb els grans, van junts a la biblioteca, llegeixen la Cucafera,...Un cop acabada la sessió, els alumnes de 2n escriuen el diari del padrí que es lliura als petits després dels 3 anys del projecte.

 



Podeu veure els padrins i els fillols a l'enllaç següent:

21 comentaris:

  1. NAILA I MAR SANCHEZ.

    A segon d'ESO, em començat un taller d'apadrinament, en que consisteix en apadrinar un nen/a de P5 per anar un dia cada 15 dies per poder-li explicar un conte al apadrinat, en el meu cas la Mar, per aixi poder arribar aconseguir que els nens/es quant arribin a 2n de Primaria que sàpiguen llegir fàcilment sense cap problema.

    Jo amb la Mar m'ho passo molt bé, es una nena molt interesant i carinyosa. Quant li vaig a explicar un conte, sempre m'explica un conte amb mi, i ara fa un parell de setmanes que em va poder llegir alguna petita paraula, a la qual a mi em va fer estar molt orgullosa de ella.
    Ara per Nadal els hi varem portar una postal,a la Mar li va fer molta gràcia que li fiques la foto amb el barret del papa noel, se la veia molt contenta i feliç.

    A mi aquest taller m'agrada molt, ja que es per una bona causa i fa molta il·lusió quant veus que els petits tu agraeixen amb tant sols una petita cosa.

    ResponElimina
  2. M'agrada el projecte d'apadrinament perquè no sabia que costés tan aprendre a llegir i a reconèixer les lletres.
    També perquè a mesura que passin els cursos i arribem a l'últim any, veurem com el nostre fillol o fillola ha après a llegir!

    ResponElimina
  3. Jo crec que l'apadrinament està molt bé, per poder veure com evoluciona la lectura del petit. Alguns nens des del primer dia que ja saben llegir alguna paraula, però molts d'altres s’els hi ha d'ensenyar des del primer moment. Després cada 15 dies, quan acabem l'apadrinament, hem de escriure en un diari de tot el què ha fet el fillol i com evoluciona.

    ResponElimina
  4. Trobo que el projecte d'apadrinament és molt beneficios per als nostres fillols de P5. Primer de tot, pensava que no servia massa per res, pequè no recordava com era de difícil aprendre a llegir, però al veure en Pere i tots els altres comprenc la dificultat en que es troben. En Pere disfruta escoltant les lectures, tot i que esper-ho que quan ja sapiguen lleguir agilment, disfrutin dels llibres lleginte'ls ells, un objectiu més d'aquest projecte.
    Ademés és maco no tan sols per llegir, sinó per l'amistat que es crea en el meu cas amb en Pere Bassas, l'alegria de veure't i totes les altres coses que aniran ocurreguen al llarg d'aquests 3 anys.
    Així que força apadrinament per molts anys!!!

    ResponElimina
  5. Genís i Zakaria.
    Jo i en Nabil apadrinem a en Zakaria i m'encanta apadrinar-lo perquè tots tres ens ho passem molt be i el meu fillol aprèn a llegir divertint-se,això es el que m'agrada mès de l'apadrinament.

    ResponElimina
  6. JO apadrino l'Alba Pous, que m'agrada molt fer aquest taller d'apadrinament. M'agrada per saber tractar amb nens molt més petits que tu, que tenen més ilusions i somnis. Tot i així, els agrada aprendre, riure i passar-s'ho bé. A mi també m'agrada perquè a vegades em troba pel carrer, perquè vivim a la vora, i em crida pel meu nom, i em fa gracia. L'Alba és una mica vergonyosa al principi, quan ens veiem el principi de cada dia, però a mida que va passant el temps ja comença a agafar un mica de esbaramenta i va xerrant de moltes coses, però a vegades es distru de la lectura. M'agrada.

    ResponElimina
  7. L'apadrinament ha estat un bon projecte de l'escola perquè així els nens aprenen a llegir més rapid. Llegint amb nosaltres, els nostres fillols assimilen que llegir serveix d'alguna cosa i així el comencen a utilitzar més abans de l'edat normal.

    PD: Genís has posat més amb accent obert.

    ResponElimina
  8. M’agrada molt aquesta activitat de l’apadrinament perquè d’aquesta manera els hi facilitem una mica als fillols/es aprendre llegir. A part de que aprenent una mica a llegir al igual que jo també aprenc coses d’ell/a també hi ha altres conceptes , com el de l’amistat, perquè d’aquesta manera li acabes agafant molt apressi i ell/a a tu també.

    ResponElimina
  9. Aquesta activitat de apadrinament que no aviem fet fins ara jo crec que es una activitat bona tan per nosaltres com per ells aprens a llegir , dir-nos colors, lletres números es divertit veure com els petits de P-5 es diverteixen em en Mohamed i jo. La nostre padrina Wafae es molt maca , això que hi han cops que fa una mica el que vol però nosaltres també ens agrada desconnectar un ratet i jugar em els mes petits m’entres aprenem els tres.
    M’encanta fer apadrinament !!!

    ResponElimina
  10. M'ha agradat molt passar la experiència de tenir un infant al davant i ensenyar-li a llegir. És molt agradable hu dic per experiència propia perquè jo soc el padrí de la Najlae Rammou.
    La veritat,l'activitat de apadrinament és fascinant.

    ResponElimina
  11. Albert i Marc.

    L'apadrinament és una activitat molt beneficiosa tant per els fillols com per nosaltres. A part de que aprenen a llegir, també tenen contacte amb nois i noies de la nostre edat, que en algun sentit també els pot ajudar. Per la nostre banda també té coses bones, fas activitats noves, et diverteixes, recordes alguna cosa de quan feies P5...
    Amb en Marc tenim alguna cosa en comú com per exemple, que tots dos sóm tímids i de poques paraules, però de mica en mica quan agafem confiança és tot el contrari.
    L’activitat m’agrada bastant.

    ResponElimina
  12. Aquest any hem començat l'apadrinament, que consisteix a ensenyar a llegir al teu fillol o fillola. És un experiència molt bona tant com per el fillol com el padrí, crec que és una gran experiència.
    Ara ja en el mau cas, la meva fillola és la Sara, una nena molt divertida i simpàtica, encara que de tant en tant s'esberi una mica. A les ultime setmanes io, en teoria li tinc que explicar contes i ensenyarli a començar llegir paraules, però al final sempre m'acaba explicant ella els contes a la seva manera. Al dimarts pasat els hi vam portar una postal de nadal, i ella em va dir que no li agradava. Ella però me'n va regalar una de molt maca.
    Per mi, fer aquesta activitat i la Sara que és una nena "potent" m'agrada molt perquè per mi és una gran experiènci hi veura com d'aqui dos anys ha aprés a llegir serà com algu guanyat per mi. A part de l'apadrinament, io i la Sara sempre ens ho pasem molt bé.

    ResponElimina
  13. MARC I POL

    L'apadrinament de 2n d'ESO a als alumnes de P5 d'educació infantil és molt divertida i emocionant. En el meu cas jo ja havia viscut una experiència amb el meu germà petit. Consisteix en que els alumnes de 2n d'ESO, nosaltres, hem d'ensenyar a llegir i diferenciar lletres als alumnes de P5, els fillols.
    El meu fillol es diu Pol. És un nen alegre i molt interessant. El primer dia, com a tots, ens haviem de conèixer i va ser el dia que va passar més vergonya. Desprès del primer dia hem passat moments divertits, sobretot amb el conte del pare Noel, que se li vessava la xocolata a sobre.
    Per nosaltres és una activitat divertida i molt emotiva, perquè quan tornes a veure l'aula de P5 et venen molts records al cap de les coses tan divertides que haviem fet.
    És una activitat molt bonica.

    ResponElimina
  14. Aquest any hem començat amb l'apadrinament als nens de P5.
    Penso que és una activitat divertida i també beneficiosa per a ells perquè a poc a poc aprendràn a llegir. Els fillols s'ho passen bé i a mesura que anem llegint aprenen lletres, paraules.. está molt bé.
    Ara tot just hem començat però penso que quan arribem a 4rt i veiguem com han avançat ens sentirem molt satisfets, tan els padrins com ells.
    És una activitat que espero que la seguim fent durant tots els anys que ens queden.

    ResponElimina
  15. Pol i Hugo

    Aquest any em començat l’activitat de l’apadrinament amb els alumnes de P5 i a mi m’ha semblat una activitat molt interesant. Nosaltres ensenyem a diferenciar lletres i a començar a llegir alguna paraula.
    El meu fillol es l’Hugo un nen bastant xerraire però a l’hora una mica tímid. Durant les hores que estem junts solem llegir llibres i mirant-se les lletres que hi surten. Ara com que són els primers dies em fent una altre mena d’activitats com una postal o una targeta amb informació nostre.
    Sempre que baixem quan encara no he entrar que per a les finestres de la classe ja em saludes i això a mi m’agrada. A part de tot lo que et ve al cap mentre estàs amb el fillol de quan tu erets petit.

    ResponElimina
  16. És molt interesant el nou projecte que hem iniciat aquest nou curs, l'apadrinament. Fa poc que estem amb els nostres fillols/es, però els acabes estimant. Anem cada 15 dies a visitar-los a la seva classe, per explica’ls-hi un conte, una història... quan arribem a la seva aula i ens veuen es posen molt contents. Alguns no volen que nosaltres marxem quan és l'hora. L'apadrinament dura fins a 4 d'ESO i ells acaben fent 2n de primària. Crec que serà interesant veure el desenvolupament dels nostres fillols/es fins l’acabament del projecte.

    ResponElimina
  17. És i seguirà sent una molt bona experiència estar amb els nostres fillols. Els primers dies s'han mostrat vergunyosos igual que nosaltres però al final ens hem anat coneixent i ens emvenit molt i espero que seguim així, aquesta experiència ens servirà al futur.

    ResponElimina
  18. Cristina i Cristina

    M'encanta fer apadrinament, es un projecte on el nens i nenes aprenen a llegir i amb els seus padrins o padrines s'ho passen molt bé. Però no només els petits desfruiten sinó que els grans també.
    En el meu cas la Cristina és molt simpàtica i molt oberta, sempre diu el que pensa, i al llarg del temps en que ens em anar conegent ella s'ha tornat molt carinyosa. L'altre dilluns vam anar a baix a dona'l-si una postal de Nadal i ells també ens en van donar una, em va agradar molt la postal que em va fer,la Cristina.
    He vist que costa molt aprendre a llegir i quant veig l’entusiasme que i posen...

    ResponElimina
  19. Cristina i Cristina

    M'encanta fer apadrinament, es un projecte on el nens i nenes aprenen a llegir i amb els seus padrins o padrines s'ho passen molt bé. Però no només els petits desfruiten sinó que els grans també.
    En el meu cas la Cristina és molt simpàtica i molt oberta, sempre diu el que pensa, i al llarg del temps en que ens em anar conegent ella s'ha tornat molt carinyosa. L'altre dilluns vam anar a baix a dona'l-si una postal de Nadal i ells també ens en van donar una, em va agradar molt la postal que em va fer,la Cristina.
    He vist que costa molt aprendre a llegir i quant veig l’entusiasme que i posen...

    ResponElimina
  20. Cristina Maroto Serrat, 2n, África en el corazón:

    Este libro me ha gustado mucho, al principio pensé que se me haría muy pesado y se me hacia pesadito, pero me comenzó a gustar en cuando Diko conoce a Juan allí es donde comienza su sueño de ir con Juan, también me gusto mucho la parte en que están Makumba, Balla, Hubert y él. Y la parte en que esta en Madrid.
    Este libro me ha gustado mucho porque es muy real y además Diko hace muchos amigos en muy poco tiempo y vive muchas aventuras.

    ResponElimina
  21. A mi això del apadrinament m'agrada molt, compartir llibres als nens petits i ajudar-los a saver llegir millor. Tots ens hu passem moltbé amb els nostres fillols riem,juguem,llegim,dibuixem... Yo per exemple m'agrada molt estar amb els fillols. També no només aprenens ells a fer coses sinó que nosaltres també.

    ResponElimina