dimarts, 3 de maig del 2011

I LES LECTURES OBLIGATÒRIES 3r TRIMESTRE...

1r ESO:
Català:
- Les aventures de Tom Sawyer, Mark Twain
Castellà:
- La tierra de las papas, Paloma Bordons

2n ESO:
Català:
- Raquel, Isabel Clara-Simó
Castellà:
- Relato de un náufrago, Gabriel García Márquez

3r ESO:
Català:
- Palestina, simfonia de la terra, Anna Tortajada
- Les cartes d'Anna, Jaume Fuster
- Bestiari, Pere Quart
- Trucant les portes del cel, Jordi Sierra i Fabra
- El Hòbbit, J.R.R Tolkien

Castellà:
- Rebeldes, Susan E. Hinton
- Campos de fresas, Jordi Sierra i Fabra
- Sin noticias de Gurb, Eduardo Mendoza
- Lazarillo de Tormes, Anònim (adaptat)
- El Quijote, Miguel de Cervantes

15 comentaris:

  1. El llibre de Després de l'ESO què, escrit per Toni Cottet i Masià, és un llibre molt fàcil d'entendre, i a vegades t'hi enganxes i vols continuar, i el pots llegir-ho en dues hores.És un llibre que va d'uns alumnes de quart i pel final de curs van a un viatge. Els protegonistes són una colla de nois que formen molt bon grup tots junts.

    ResponElimina
  2. La meva opinió sobre I desprès de l'ESO, què? es que ha set un llibre molt fàcil de llegir i entretingut. El títol enganya perquè sembla que vagi a parlar de que faran després de l'ESO i no es així es totalment diferent. Parla del que podria passar a l'ESO.

    ResponElimina
  3. I DESPRÉS DE L’ESO, QUÈ? De Toni Cotet i Massià

    És una historia d’uns adolescents de Badalona, que estan a punt d’acabar l’ESO, abans del viatge de fi de curs algú roba diners dels alumnes i professors, que més tard descobreixen qui ha estat. Durant el viatge al nord d’Espanya els i passen moltes coses, hi ha una historia d’amor entre l’Arnau i la Sara, una de les seves millors amigues, problemes amb les drogues… Un cop acabat el curs, tothom emprèn camins diferents, uns es queden a l’escola i d’altres se’n van i prenen les seves pròpies decisions.
    Aquest llibre m’ha agradat perquè era molt fàcil de llegir i d’entendre. La història es fa interessant, per les coses que passen com robatoris, l’amor... Recomanaria aquest llibre a persones que els i agradi l’aventura i les histories de adolescents...

    ResponElimina
  4. Trucant a les portes del cel és un llibre que m'ha agradat molt perquè els personatges eren molt reals però alhora tenien aquell quelcom que els feia ser especials com de conte de fada. Crec que a mesura que vas llegint et vas ficant a dins de l'historia i et situes la Índia, em els problemes i els sentiments que transcorren. L'autor s'expressava molt bé i en determinades frases o moments et feia reflexionar i reutilitzar-ho per ficar-te en el lloc dels personatges. En la meva opinió no era un llibre d'humor per fer-te passar un bon rato, però crec que hi havien estones de tot, d'acció i que no pudies parar de llegir, d'intriga cap els personatges i de sentimentals, sincerament m'ha agradat molt perquè l'autor sempre trobava la manera de ferta continuar llegint.

    ResponElimina
  5. El llibre de despres de l'Eso què? no et pots esperar que et plantegin opinions sobre despres de l'Eso, es totalment diferent, m'ha agradat molt, reflectia mes o menys el tipic envient de "cole" m'ha resultat moltisim rapid de llegir i molt entenedor, es un llibre d'aquells que el final enganya, el recomanaria a tota la gent que l'hi agraden llibres rapids i no gaire complicats.

    ResponElimina
  6. Trucant a les portes del cel tracta d'una jove, la Sílvia, que decideix deixar la família, i el nòvio a Barcelona, i anar-se'n ni més ni menys que a la Índia per trobar el seu "jo interior". Allà coneixerà a un príncep índi i a un jove aspirant a metge que està ajudant a la Doctora Roca i al Doctor Giner a l'hospital. La mala relació amb el seu pare acabarà bé, i, pel que fa a els seus sentiments, després de dubtar entre els dos joves de l'Índia, i el seu nòvio, acaba triant a aquest últim.

    És una història plena d'amor, de dubtes, de pors, de misèria i fam, d'alegria... M'ha agradat molt, i , m'ha fet reflexionar, i és que mentre estem aquí queixant-nos per tot, no tant lluny nostre hi ha gent que no té res, i, tot i així és feliç. Potser perquè no tenen res han après a valorar-ho tot. El que potser li falla al llibre, tot i estar molt bé, és el final, es nota que l'autor te l'intenció de fer una segona part, però, queda bastant penjat. El recomanaria a tothom que sigui capaç de
    posar-se a l'altra banda, i senti curiositat per saber què passa a món més enllà de nosaltres.

    ResponElimina
  7. Trucant a les portes del cel, de l'autor Jordi Sierra i Fabra, tracta sobre una noia que està farta de que sempre la descriminint per dir-ho d'una manera per ser guapa, i vol canviar d'aires i se'n va a l'Índia, perquè la gent la vegi i la tracti d'una manera diferent, no només pel que és, sinó pel que fa.
    Aquest llibre sincerament, m'ha agradat molt. Explica les coses d'una manera diferent, al principi sembla que es fagi pesat, però a mesura de la seva estància a l'Índia les coses s'emocionen. És fàcil d'entendre i interessant a la vegada.

    ResponElimina
  8. El llibre "I després de l'ESO què?" m'ha agradat. M'ha agradat primerament perquè t'enganxa des de el principi del llibre i te l'acabes en un moment. Del llibre cal remarcar que quan et llegeixes el títol del llibre i després comences a llegir la història t'esperes alguna cosa diferent a la que et trobes perquè a la història hi surten dos robatoris acusacions falses, alguna història d'amor i problemes amb les drogues. En conclusió crec que que el llibre està bé i el recomanaria per a tothom però en especial als adolescents.

    ResponElimina
  9. TRUCANT A LES PORTES DEL CEL

    En la meva opinió és un llibre que transmet molt. Descriu la Índia, l'amor, la felicitat, la tristesa, la por, la pobresa... Et descriu la vida d'una manera molt allunyada de com la vivim aquí, i jo crec que és aquesta la raó per la que m'ha agradat, perquè et captiva la forma en què explica les coses. Fins i tot tens ganes d'anar a la Índia i comprovar per tu mateix tot el que explica. És un llibre que fa que et sentis viu, i amb ganes de viure.

    ResponElimina
  10. El llibre I després de l'ESO què? és un llibre bastant curt i entenedor, va sobre una colla d'amics que se'n van de viatge de final de curs i durant el viatge i alguns dies avans tenen una sèrie d'esxperiències i problemes que han de resoldre. M'ha agradat força.

    ResponElimina
  11. En la meva opinió el llibre (Les cartes d'Anna) es un llibre molt ràpid de llegir per que t'enganxa i tens moltes ganes de seguir llegint, esta força bé i esta molt adreçat a la nostre edat.
    Hi ha algunes coses que no es fan aquí i a Anglaterra si com com per exemple jugar al "criket" natació ... que fan que el llibre sigui més real, com si li estigues passan a algú de veritat.

    El llibre m'ha agradat bastant tot i que canviaria algunes coses peró es una lectura lleugera i entretinguda.

    ResponElimina
  12. CARTES D'ANNA, De Jaume Fuster

    És una història interessant, m'ha agradat força i és entretingut.És un llibre fàcil i ràpid de llegir, però jo hi he trobat dues coses que feien que el llibre no m'agradés tant: La primera, que només es veuen les cartes que escriu l'Anna, i potser és la gràcia de la història, però a part d'això, a mi m'hagués agradat que es veiguéssin les respostes, perquè així es veuria el contrast de idees, i d'aquesta manera queda una mica penjat. Per altra banda, l'altre inconvenient que hi he trobat, és la història que li escrivia l'Anna a la seva amiga Alícia, els capítols de la història de terror, es feien una mica pesats, i com que tenien els mateixos noms que el que representava que era la realitat, et confonia una mica.

    A part d'aquests dos matisos, el llibre m'ha agradat molt i ha set divertit llegir-lo. L'autor explicava força detalls i et podies fer ben bé una idea de com era l'internat, Mustgrave Cottage, els personatges... A més a més, el vocabulari en tenia molt bé.

    En conclusió, que ha estat molt bé, però si l'hagués escrit jo, hi hagués posat les respostes de les cartes de l'Anna, i hagués fet la història de terror amb noms diferents, i no tan llarga.

    ResponElimina
  13. Desprès de l’ESO què? Es pot definir en tres paraules: curt, ràpid de llegir i actual.
    Em va agradar molt perquè és molt ràpid de llegir, ja que els llibres gaire llargs no m’agraden, però aquet amb va passar molt ràpid ja que l’historia també t’enganxa i personalment quan vaig començar no vaig poder parar fins que el vaig acabar. El llibre el recomanaria a gent de la nostre edat perquè tracte temes que potser pots robertí tu en un futur.

    ResponElimina
  14. Jo m'he llegit el llibre de Trucant a les portes del cel. La meva opinió sobre aquest llibre és molt positiva ja que és un llibre amb un altre punt de vista de la vida. El llible explica la història d'una noia de Barcelona que se'n va a fer de cooperant a l'Índia per tal d'ajudar els malalts i trobar-se a sí mateixa. Allà se sent realment confosa per què ha de triar en tre l'amor de Barcelona, en Mahendra i en Leo. Al final es decanta per triar el noi de Barcelona. La Sílvia, la protagonista, agafa apreci a una noia malalta que coneix allà i l'adopta.
    M'ha encantat el llibre perquè era molt ràpid de llegir i esplica la vida de una adolescent rica intentant viure com una persona més pobre que ella, una experiència inoblidable. A més a més, és una història ràpida de llegir, ja que utilitza un llenguatge apte per als adolencents.

    ResponElimina
  15. El llibre de les cartes d'Anna l'he trobat entenedor i fàcil de llegir però em va semblar que barrejava bastant la realitat amb la ficció de la seva novel·la i això et fa despistar. No m'ha agradat el final perquè pensava que acabaria més bé tot i això penso que està força bé.

    ResponElimina