dijous, 29 de setembre del 2011

Lectures curs 2011-2012_ 1r trimestre

Les lectures obligatòries d'aquest primer trimestre són les següents. Opina!
1r  ESO 
CATALÀ
Kafka i la nina que se'n va anar de viatge, Jordi Sierra i Fabra

2n ESO  
CATALÀ   
El diari secret d'Adrian Mole, Sue Townsend
CASTELLÀ 
Cuando Hitler robó el conejo rosa, Judith Kerr


3r ESO   
CATALÀ:
A escollir:
Palestina, simfonia de la terrra, Anna Tortajada
Les cartes d'Anna, Jaume Fuster
Bestiari, Pere Quart
Trucant les portes del cel, Jordi Sierra i Fabra
El hòbbit, J. R. R. Tolkien


CASTELLÀ:
La ciudad de las bestias, Isabel Allende


4t ESO   
CATALÀ:
A escollir:
El noi del pijama de ratlles, John Boyne
L'amic retrobat, Fred Uhlman
El violí d'Auschwitz, Ma Àngels Anglada (3r trimestre)
La passió d'Alexandra, Xulio Ricardo Trigo
I després de l'ESO, què?, Toni Cotet Masia


CASTELLÀ
Nada, Carmen Laforet (3r trimestre)
El guardián entre el centeno, J. D. Salinger
El curioso incidente del perro a medianoche, Mark Haddon
El reino del dragón de oro, Isabel Allende
A lo lejos Menkaura, Elena O'Callaghan

56 comentaris:

  1. LA CIUDAD DE LAS BESTIAS
    Este libro me pareció bueno al principio, pero a medida que iba avanzando la lectura se iba degenerando en una lectura repetitiva y monótona. El tipo de ficción me a parecido un poco abusivo. Me ha gustado el espacio y la situación donde se desarrolla la historia. Para terminar la opinión, decir que el personaje mas acorde con mi personalidad es César Santos.

    ResponElimina
  2. EL HÒBBIT
    El hòbbit és un dels llibres que quan el comencis ja no el pots deixar. A mi m'ha passat això també perquè he vist les pel•lícules del Senyor dels Anells. La història és molt completa i pel meu gust molt entretinguda. Els llocs on passa la història, només de llegir-ho ja et fas una imaginació mental de com poden ser, al mateix amb els personatges. És la història que per mi, m'ha agradat més de totes les de lectura obligatòria de la ESO.
    És recomanable per la gent que els agrada la ciència ficció i hagi vist les pel•lícules dels Senyor dels Anells.

    ResponElimina
  3. LA CIUDAD DE LAS BESTIAS
    Yo creo que LA CIUDAD DE LAS BESTIAS, al principio está muy bien pero cuando vas avanzando la lectura a mí se me ha hecho un poco larga y además no es mi tipo de libro. También creo que puedes encontrar mucha ficción entre medio de la lectura. El personaje que me gusta más de la novela es Nadia Santos.

    ResponElimina
  4. PALESTINA, SIMFONIA DE LA TERRA
    Aquest llibre crec que està molt bé llegir-lo, ja que a través de dues històries diferents et fa veure el punt de vista que hi ha entre els dos bàndols d’una guerra (en aquest cas Palestina i Israel). I alhora també et deixa entreveure que els que en algun moment de l’historia són els més poderosos, amb el temps acabaran sent els més perjudicats.
    Crec que la conclusió que en podem treure d’aquest llibre és que una guerra mai és bona per ningú.

    ResponElimina
  5. Trucant a les portes del cel.
    Jordi Sierra i Fabra.

    La meva opinió és que és un llibre excel·lent, no només per la seva història, que també trobo que està molt bé, sinó per la manera que té d'escriure el seu autor. Crec que si l'hagués escrit una altra persona no seria el mateix perquè quan explicava el petó entre la Sílvia i en Mahendra semblava que ho estiguessis vivint.

    Després d'això, també m'han agradat les baralles entre en Leo i la Sílvia perquè són molt divertides. I la carta final de l'Artur és molt convincent, de debò.

    Trobo que la Sílvia ha hagut de ser molt valenta i tenir molt coratge per aconseguir tot el que ha arribat a aconseguir

    ResponElimina
  6. LA CIUDAD DE LAS BESTIAS
    Este libro no me ha gustado mucho porque me ha parecido algo largo. Al principio era un poco más raro e interesante, pero ahora me parece muy aburrido y tópico, aunque algo emocionante. Tiene un tipo de ficción que no me gusta mucho.
    Sus personajes son un tanto raros y algunos bastante carismáticos, sobretodo la abuela Kate Cold o el prototípico francés Ludvic Leblanc.

    ResponElimina
  7. CIUDAD DE LAS BESTIAS

    Este libro no es del género que me gusta más, pero está muy bien poderlo leer ya que te hace reflexionar sobre los principios básicos de toda persona civilizada i con estudios, como la lógica de las cosas, que en el libro te hace ver que no todo se puede razonar. Para mí el personaje que más me gusta, es la abuela Kate Cold, un personaje que quiere que los otros la vean muy dura pero que en realidad sin darse cuenta nos muestra que también es dulce.

    ResponElimina
  8. LA CIUDAD DE LAS BESTIAS
    La CIUDAD DE LAS BESTIAs es un libro que al principio no me gustava y no e enganchaba pero a partir del capítulo 16 me a empezado a gustar porque a hay mas acción. Me ha sorprendido la maldad de la Omayra Torres y la de Mauro Carías. No es y tipo de libro porque me gustan mas las biografias de futbolistas famosos. De esto libro tengo dos personajes favoritos, Alex Cold y por su puesto Kate Cold que tiene ya su edad pero aún tiene sus ganas de vivir de la juventud.

    ResponElimina
  9. "Simfonia de la terra"
    Aquest llibre m'ha fet sentir-me una mica incompetent, perquè vull fer alguna cosa per protegir aquesta gent tant innocent d’ aquelles persones armades sense cor.
    També m’ha agradat perquè el llibre s'ha partit en dos bàndols, el de la "Djamila" i el de l'Arik.
    Aquest llibre el recomanaria a tothom sobretot els adolescents perquè entenguin que la vida no és un camp de flors, i que m’entres nosaltres fem lo nostre hi ha gent que està sofrint molt.

    ResponElimina
  10. LA CIUDAD DE LAS BESTIAS
    Personalmente este no ha sido un libro con el que haya disfrutado mucho y con el cuál no pueda parar de leer. Lo que pasa es que había hablado con bastantes personas las cuales me habían contado que era un gran libro, etc. o me había creado una ilusión de que el libro sería una obra maestra y para mi no ha sido así, ese creo que es el motivo principal por el cuál me ha decepcionado.
    Pienso que es un libro con altibajos, de pronto es muy bueno (en pocas ocasiones) y la mayoría de rato es bastante aburrido.
    Aparte de eso considero que el contexto en el cuál se encuentra está muy bien encontrado. Hay mucha variedad de personajes y las zonas donde trata se adaptan muy bien a la historia.
    Para mi los mejores personajes son Walimai, Tahoma y Álex. No podemos olvidar a la abuela Cold y César Santos, los cuales, sobretodo la primera, juegan también un papel muy importante en la novela.

    ResponElimina
  11. PALESTINA, SIMFONIA DE LA TERRA
    Aquest llibre ha set la meva lectura obligatòria del 1r trimestre de català. Ha set un llibre que explica des de dos punts de vista oposats la manera de viure contra la guerra, una família de Palestina i l’altre d’Israel. El principi del llibre 0ha set una mica carregós, perquè t’explica tots els membres de les dues famílies i sembla que no entenguis res. A mida que la història ja l’hi arriba l’acció ja és quant ho comences a entendre-ho tot. Jo crec que l’autora d’aquest llibre ,Anna Tortajada, el missatge que vol donar és que em una guerra no se’n treu res.

    ResponElimina
  12. La ciudad de las bestias:
    No es un libro que vaya con mi estilo a causa de ser de ficción y además está mezclado con aventuras, el libro tiene algunas partes buenas pero normalmente ese libro es bastante pesado.
    Mi sobrina me dijo que era un buen libro pero me decepcionó y mucho al ver que no era de mi estilo.
    El libro generalmente aburre el principio creí que sería bueno pero de momento muy bien no esta.
    El personaje que remarcaría más de la historia sería Kate Cold por sus famosos rasgos característicos,

    ResponElimina
  13. Trucant a les portes del cel:
    Aquest llibre m'ha impresionat, m'ha deixat sense paraules especialment gràcies a l'especial autor Jordi Sierra i Fabra que sap transmetre perfectament les paraules i emocions al lector.
    El llibre et transporta perfectament on la història esta basada i també et permet imaginar-te els personatges sense parar-te a pensar ni vacil·lar una mica.
    Trobo que la Sílvia es molt valenta i te molt coratge per a poder marxar a l'Índia amb només dinou anys.
    I apart em sento bastant al·ludit amb els pensaments, sentiments, i caràcter de la Sílvia.

    ResponElimina
  14. TRUCANT A LES PORTES CEL:
    És un llibre molt interessant ple d’emocions. El recomanaria a molta gent perquè és molt bo, a més et fa veure com és la vida allà a l’Índia i els seus recursos mèdics que són molt escassos comparats amb aquí.
    M’ha agradat molt perquè t’atrapa a dins d’ell i no es fa carregós de llegir.

    ResponElimina
  15. L'amic retrobat
    En la meva opinió l'amic retrobat l'he trobat interessant, ja que me l'havia de llegir, me l'he llegit amb interès. El principi no es que m'hagi agradat molt , ja que hi havien moltes paraules en alemany, però el final m'ha impacatat molt, ja que si ho hagues sabut des del principi haguès llegit el llibre amb uns altres ulls.

    ResponElimina
  16. L'AMIC RETROBAT

    El llibre en sí m'ha agradat bastant, encara que al ser un llibre sobre nazis i jueus i al haver-ne llegit altres cops m'ha cansat bastant ràpid.

    Ademés hi havia molts paràgrafs sobre història i alguns noms alemanys realment extranys, una de les coses que m'ha fet que em canses bastant ràpid de la lectura.

    En canvi però el final m'ha agradat perquè ha estat sec, sense enrenous pel mig, amb les coses clares.
    M'ha exclamat que hi havia escenes que semblaven homosexuals en lloc de ser amistat.
    En general sí, m'ha agradat.

    ResponElimina
  17. El noi del pijama de ratlles

    M'ha semblat un llibre molt interessant ja que explica com vivien alguns jueus en temps de nazis i tot el que patia aquella pobre gent. El recomanaria a partir dels catorze o quinze anys fins a totes les edats l’he trobat molt trist ja que el final resulta força dur.

    ResponElimina
  18. La ciudad de las bestias

    Este es un libro bastante interessante por la parte de las aventuras y todo eso.
    Pero a mi no me convence mucho porque hay algunos capítulos que entretenen y hay otros que no lo hacen mucho. Al largo de la história cada vez es más aventurero.
    Este libro lo recomendaria a chicos de 15 i 16 años.

    ResponElimina
  19. Les cartes d'Anna és un llibre bastant divertit i és un llibre d'aquells que te'l pots acabar tranquilament amb una tarda.
    M'ha agradat molt el llibre perquè és molt entretingut.
    Una de les raóns que m'agrada és que l'Anna és una nena molt optimista per la part de que el seu pare sortirà de la presó...

    ResponElimina
  20. El Hòbbit

    En primer lloc dir, que ha set el millor llibre que he llegit fins ara. Tot i que, les persones que no han vist cap pel•lícula els pot resultar una mica avorrit. Amb les descripcions que et dona el llibre pots fer-te ràpidament amb l'idea de com son els llocs/els personatges etc. Conté unes històries molt entretingudes i surrealistes. En definitiva ha set un llibre que m’ha enganxat des de el principi i inclús se m’ha fet curt.

    ResponElimina
  21. L'AMIC RETROBAT

    El llibre en la meva opinió, m'ha semblat molt interesant. Al principi em vaig espentar una mica perquè hi havia molts noms alemanys i era força avurrit però a mesura que va anar avançant el relat doncs ja es va fer més interesant. Recomanaria el llibre a les persones de la nostre edat i també se'l podrien llegir persones més grans.
    El tema del què tractava el llibre m'agrada i per això vaig triar aquest llibre en part. En concusió podria dir que és un llibre força bo i m'ha agradat.

    ResponElimina
  22. Ciudad de las bèstias:
    Este libro no es de mi gusto, al principio me pensava que sería de mi gusto pero mientras me adentrava a la aventura no me gusto nada, se me hizo muy pesado.
    Pero de este libro he aprendido mucho con él; nuevas cosas de diferentes tribus, gente inconfiable...

    ResponElimina
  23. EL HÓBBIT

    El llibre del Hóbbit m’ha agradat moltíssim, és un llibre de fantasia d’acció i d’aventures, si has vist les pel•lícules del Senyor dels Anells, ja et fas una idea del lloc on passa l’historia i dels personatges.
    A mi m’agrada molt tot aquest gènere de fantasia, acció i aventures, així que és un del meus llibres preferits en aquest moment. El principi no semblava que me’l pogués llegir tot, perquè no és l’ho què m’agrada llegir, però jo em veia capaç, ara mateix em sento molt orgullosa de mi mateixa, perquè he vist que m’he pogut acabar un llibre amb més de 200 pàgines, el qual mai m’ho hagués pensat.
    Personalment recomanaria aquest llibre a tothom qui l’hi agradés el gènere d’aventures, de fantasia i d’acció, a tothom qui tingués un vocabulari una mica ric perquè hi ha algunes paraules una mica complicades, i especialment a les persones que s’haguessin mirat les pel•lícules i els i haguessin agradat perquè si la pel•lícula és bona el llibre encara ho és més.

    ResponElimina
  24. La Ciudad de las Bestias
    Isabel Allende

    Cuado comencé leyendo el sueño de Álex ya me pareció un libro un tanto raro. Seguí leyendo y el libro empezó a aburrirme.
    Lo que es propiamente la historia no está mal.
    Tampoco digo que sea un mal libro ni que lo haya escrito una escritora pésima, simplemente no es mi tipo de libro ni la manera de escribir de los autores que me gusta.
    Lo único que me gustó fue cuando el capitán Ariosto se cabreó y comenzó a disparar a todas partes porque al menos había un poquito de acción.

    ResponElimina
  25. L'amic retrobat

    Aquest llibre m'ha agradat bastant, l'història està molt bé, encara que a primera vista puguis pensar que serà aburrit pel tema de Jueus, Alemanys, Hitler... en realitat, quant te'l llegeixes descobrèixes que és molt interessant.
    Ja que et fa veure el valor de l'amistat,i crec que l'autor volia mostrar que siguis d'on siguis, o qui siguis, la religió que tinguis... tots sóm iguals. En conclusió, un llibre molt bó.

    ResponElimina
  26. I després de l'ESO, què?


    El llibre " I després de l'ESO, què? M'ha agradat molt ja que es molt entretingut però per quart d'ESO ho trobo una lectura fàcil ja que últimament e llegit llibres mes difícils d'entendre. Aquest llibre m'ha sorprès molt ja que esperava que el llibre tractes de coses que es fan a l'acabar l'ESO.. Però la historia esta molt bé ja que hi ha bastants personatges diferents i tenen bastants problemes al llarg del llibre i fa que sigui molt entretingut tot i que no m'ha agradat que i aguesin tants assumptes de drogues perquè últimament a qualsevol cosa i posen coses de drogues i no crec que siguin apropiades per la nostre edat i tampoc m'interessen.

    ResponElimina
  27. El Violí d'Auschwitz

    Aquest llibre m'ha agradat bastant. Tot i que de llibres de l'època de Hitler ja n'hem llegit uns quants, és un llibre diferent a la resta perquè el protagonista té la visió del camp de concentració diferent que la dels altres presos, ja que ell estava pràcticament aïllat dels seus companys.

    És un llibre que té de tot: un perill de mort, una juguesca, l'enyorança cap a una família, l'odi i el fàstic cap a certs personatges, l'amistat amb els companys...fa pensar al lector sobre aquest tema fins i tot quan no l'està llegint.

    Al principi et fas una mica un embolic amb la història però és un molt bon llibre i el recomano a tota la gent de la meva edat.

    ResponElimina
  28. LA CIUDAD DE LAS BESTIAS

    La ciudad de las bestias es un libro de aventuras, en que el protagonista se llama Alexander Cold.
    Cuando comencé a leérmelo me gusto bastante, pero a medida que iba pasando paginas, el libro me empezó a cansar, pero al final del libro me volvió a gustar, es un poco raro pero me paso esto.

    ResponElimina
  29. Palestina, simfonia de la terra

    És un llibre que al principi no entenia res perquè començava dient: fa 3000 anys, fa 6000 anys... després explicava un tros de la història de l’Arik, llavors parlava d’alguna cosa sobre l’Ibrahim, més tard començava explicant la història de la Djamil•la... però quan ja havies llegit bastant tros ja s’entenia més.

    El que em va agradar més de la història va ser que la família de l’Arik són israelians i la de la Djamil•la són palestins, però les dues famílies tenen una cosa en comú que és que volen la pau entre les dues religions. Em va agradar molt la frase que posa l’autora (Anna Tortajada) de que no hi ha camins que portin a la pau sinó que la pau és el camí.

    Es podria dir que és un dels llibres que m'ha agradat més.

    ResponElimina
  30. Ciudad de las bestias

    Es un libro que me ha gustado bastante sobretodo el final que es donde hay más acción y intriga, no sabes si los indios se van a vacunar, si Ariosto va a matar a Álex…

    También me ha gustado que hayan puesto auténticas palabras indias (como por ejemplo tapir, un animal parecido a un cerdo) y que al principio te expliquen el significado, lo único que te tenías que acordar de lo que quería decir porque más adelante te volvía a salir la misma palabra.

    ResponElimina
  31. Ciudad de las bestias
    Es un libro que no me gusta mucho.
    Hay algunos capítulos que entretenen y hay otros que no lo hacen tanto.El personaje que remarcaría más de la historia sería Kate Cold por sus famosos rasgos característicos.

    ResponElimina
  32. Ciudad de las Bestias

    Es un libro fascinante y a la vez aburrido. Hay sitios en que se está mucho rato hablando o esplicando de el mismo tema o situación.

    Lo que me gustaria saber es si toda esa gente, como los indios, el tepui, el ojo del mundo... fueran reales. Se centra en un buen lugar del mundo ya que esta lleno de misterios, aventuras y dificultades. En resumen me gusto pero a veces se te hace un poco pesado. Lo recomiendo a toda la gente de entre doce y veinte años o más.

    ResponElimina
  33. Després de l’ESO què? És un llibre que m’ha agradat molt simplement pel fet de que és un llibre interessant ja que se situa a 4rt d’ESO. Té de tot, amor, intriga, baralles, drogues, amistat… és un llibre complert. Trobo que està bé fer-nos llegir aquest llibre a 4rt d’ESO perquè tal com he dit abans és on se situa l’historia. És curt i fàcil de llegir i això també ajuda alhora de entendre-ho. És una història amb molta intriga, i sembla un llibre de detectius ja que has de descobrir qui ha robat els diners de final de curs, et fa llegir ràpid perquè vols descobrir qui els ha robat, i a mi això em feia llegir més. El que no m’ha agradat gaire d’aquest llibre és que hi ha parts que són avorrides.

    ResponElimina
  34. L’AMIC RETROBAT:

    El llibre m’ha agradat bastant ja que a part de tractar sobre l’època Hitler i jueus, et fa veure l’amistat des de un punt diferent que molts de nosaltres sabem que hi és però fem com si no i fos. La marginació. El protagonista de la història la pateix fins que coneix a Konradin.
    De vegades el llibre es feia avorrit perquè donava masses detalls però jo crec que el llibre mereix llegir-se’l pel final ja que és molt inesperat i sorprenent.

    ResponElimina
  35. El Hòbbit:
    Per mi el Hòbbit és un gran novel·la d'aventures molt emocionant i entretinguda. Desde el primer moment ja no pots deixar de llegir, apart que cap al final ja és indescriptible.
    Només he trobat que la lluita amb el drac era molt curta, hauria d'haver demorat més temps.
    Crec que hi ha una gran varietat de personatges sobretot gràcies a les diferents races del llibre: homes, elfs, hòbbits, etc.
    També cal dir que havia vist totes les pel·lícules de "El Senyor dels Anells", que seria la continuació del llibre, i com que em van agradar molt amb el llibre m'ha passat igual.
    Tot i que és llarg, te'l llegeixes molt ràpid.
    Recomanaria quest llibre a tothom.

    ResponElimina
  36. CIUDAD DE LAS BESTIAS
    Este libro me ha gustado más de lo creía al principio. Me ha gustado porque mezcla ficción con una historia que puede ser real. También me ha parecido bueno que no tratan a los indios con desconsideración como hacen en algunos libros. El personaje que me ha resultado mas ha sido Karakawe porque hace las cosa sin llamar mucho la atención.

    ResponElimina
  37. EL HÒBBIT

    El Hòbbit ha sigut el millor llibre de ciència ficció que he llegit fins ara. La seva història en cap moment decau, sempre és molt entretinguda i activa. Aquest llibre és difícil de deixar un cop t’hi has posat, tot i que el principi costa posar-s’hi. En la meva opinió es pot llegir perfectament sense veure ni una sola pel•lícula de la saga del Senyor del Anells, pura experiència meva. El recomanaria a fans de la ciència ficció de cavallers i éssers mitològics i als seguidors de Senyor dels Anells.

    ResponElimina
  38. EL VIOLÍ D'AUSCHWITZ
    Maria Àngels Anglada

    En aquest llibre es mostren com eren les condicions de vida en un camp de concentració nazi, on els reclosos vivien en unes condicions infrahumanes que ningú per res del món desitjaria.
    Tot i ja haver llegit diversos llibres d’aquest tema cada un que llegeixo el trobo molt interessant i commovedor, i aquest no ha sigut menys. En Daniel al llarg de la història ens transmet els seus sentiments més íntims, i és fàcil posar-te a la seva pell, o com a mínim imaginar-te per un moment com es tractaven a les persones tan sols per pensar o ser diferent que un altre.
    És un llibre que et fa reflexionar, ja que explica coses molt dures que han passat en realitat, encara que te les explica d’una manera molt suau. Recomanaria a tothom aquest llibre, ja que és molt bo i molt ràpid de llegir, i trobo que és un d’aquells llibres s’ha se llegir.

    ResponElimina
  39. PALESTINA, SINFONIA DE LA TERRA.

    Aquest llibre ha estat força bé, el principi semblava ser un rotllo, ja que a cada pàgina començava dient: fa X anys enrere... i aixó et feia cansar una mica, si no t'agrada l'història.
    Al final ja s'anima més, ja es més divertit i sobretot maco.

    Ho recoman-ho a la gent que li agradin les històries més de diversos llocs.

    ResponElimina
  40. LA CIUDAD DE LAS BESTIAS.

    Este libro no me a gustado, al principio parecia muy divertido, pero en realidad en mi opinion se hace muy pesado, no ha sido el libro que mas me a gustado de lengua castellana, libros de aventuras y tipos de estos no me gustan, pero por ejemplo los de amor, de amistad y todo eso, me encantan.

    ResponElimina
  41. EL VIOLÍ D'AUSCHWITZ: Maria Àngels Anglada

    Daniel és un luthier jueu de Cracòvia que sobreviu a l'infern del camp de concentració d'Auschwitz treballant de fuster. Les seves condicions de vida són infrahumanes i els abusos, els càstigs i la mort són companys habituals dels reclusos com ell. Però arran d'un accidentat concert, el comandant del camp, Sauckel, que és aficionat a la música clàssica, descobreix el veritable ofici de Daniel i decideix posar-lo a prova: haurà de construir un violí que tingui un so perfecte. Daniel es posa mans a l'obra, sabent que la gran passió de la seva vida és ara també la seva única salvació.
    El violí d'Auschwitz és una obra que es llegeix fàcilment, és una història commovedora que, fa reflexionar sobre la dignitat humana i et fa sentir impotent respece a les condicions que entre tots permetem que molta gent visqui i visqués.

    ResponElimina
  42. La ciudad de las bestias
    A mi este libro no me ha gustado mucho. La verdad es que esperaba algo un poco más emocionante, tiene alguna parte donde está bien pero en general a mí me ha aburrido.
    La mejor parte para mi es cuando Alex entra en las entrañas de la Tierra y se encuentra con el murciélago gigante.

    ResponElimina
  43. El hòbbit
    Aquet llibre es per a mi un dels millors que he llegit. Té moltes coses que ajuden a apassionar-te per la lectura com ara el català més antic i jo com a mínim no la vaig poder deixar fins que no vaig llegir l’ultima pagina. Es un llibre molt recomanable a llegir.
    Costa molt dir quina es la part més emocionant perquè la veritat es que n’hi ha moltes.

    ResponElimina
  44. Rachida Boutammant,
    Aquest trimestre he llegit el llibre de l'amic retrobat, escrit per Fred Uhlman.
    Aquest llibre va de dos amics, un que és jueu i l'altre alemany, i durant el llibre ens expliquen l'amistat que tenen aquests dos, els problemes que tenen,lo que senten,...
    Aquest llibre està situat a l'epoca dels nazis, i em va agradar una mica, perquè no l'he entès gaire, però si tu l'arribes a entendre del tot, et pot agradar molt, crec que és un llibre molt ràpid de llegir, ja que en alguns moments aparèixen noms alemanys i no saps el que volen dir, en fi, es pot entendre perfectament.

    L'autor d'aquest llibre, l'únic que ens volia transmetre era el valor dels amics, i el que significa un amic, també n'hi ha un altre llibre d'aquest tipus que és el del noi de pijama de ratlles, si us el voleu llegir.

    ResponElimina
  45. La ciudad de las Bestias..
    En mi opinión esste libro es muy bueno lo recomiendo a toda al gente vale la pena leerlo, el principio me guto mucho en el medio ya me enpeze a aburrir en solo un trozo pero despues fue edesencaminandose a una historia muy buena, y mientras que iba leyendo me iba gustando mas vi que es un libro interesante, y el final me guto mucho también cuando lo acabe tenia ganas de mas, no podia parar de leer queria ver la continuación porque no acavaba como me lo esperaba pero bueno.. Es un libro muy bueno y me ha encantado leerlo.

    ResponElimina
  46. Para mi la opinión de este libro no es muy
    buena , porque no me a gustado mucho lo he encontrado muy pesado. Pero también tiene
    su parte buena porque el libro se entiende bastante .Aunque recoma no el libro a la
    gente que lo quiera para hacer una
    lectura tranquila y sin prisa porque
    si lo lees rápido no te queda muí claro.

    ResponElimina
  47. Les cartes d'Anna, per Jaume Fuster
    Les cartes d'Anna és una novel·la per a joves de partir de dotze anys, penso jo, que és entretinguda a partir de la meitat del llibre. És interessant quan l'Anna, la protagonista, envia cartes que explica tot el que li passa a les afores de Londres, a l'internat. A partir de llavors comença a escriure una novel·la i li passen coses espectaculars.
    A mi m'ha agradat molt, però quan es descriuen accions o ocasions són llargues però a la vegada detallades. Jo el recomanaria perquè el llegís persones de partir de dotze o tretze anys. A la fi, li posaria una bona puntuació.

    ResponElimina
  48. La ciudad de las Bestias,
    El libro en general no me a gustado, ya que, la historia esta bien pero todo se hace muy lioso. Hay trozos en el libro que me perdia ya que, mezcla muchas cosas y también se hace aburrido. Me esparaba mucho más. Los mejores momentos fueron cuando se pelearon la tribu frente al ejercito...

    ResponElimina
  49. Les cartes d'Anna,
    Aquest llibre m'ha semblat molt complet.L'Anna, la protagonista es una nena que se'n va a viure a un internat de Londres, allà comença escriure cartes, que al final acaba escrivint una novel·la. A l'internat coneix la que serà la seva millor amiga, la Penny. Més tard, quan a l'Anna li consedeixen el permís per poder sortir els caps se setmana van a casa l'àvia de la Penny, allà surgeixen un seguit d'històries. Finalment la Penny es posa malalta i acaba perdent la vida.

    ResponElimina
  50. La ciudad de las bestias

    És un libro que al principio creía que no me gustaría, ya que es de aventuras, la selva... pero al largo del libro descubrí que no solo era un libro de ficción y aventuras, sino que contaba la historia de un lugar al que no conocemos lo suficiente y al que algunos quieren destruir, me ha gustado mucho y sobretodo Àlex un niño de ciudad que acaba sintiendo lo que ningún niño de ciudad pudiera sentir, es muy bonito y creo que a cualquier persona le podría gustar.

    ResponElimina
  51. La ciudad de las bestias, me a parecido un poco aburrida por el hecho en que al principio, si que era divertido y entretenido porque, iba del adolescente normal y corriente pero al largo del libro se hizo demasiada aventura como para poder seguirlo bien.

    ResponElimina
  52. El libro de la ciudad de las bestias es interesante para las personas que les gusta mucho la aventura, pero ami me desagrada la aventura, y por eso el libro me a parecido un poco aburrido.

    ResponElimina
  53. Palestina simfonia de la terra
    és un llibre complicat, ja que el principi et comença explicar diferents histories del passat i costa molt de seguir, però a mesura que vas llegint ja ho vas començant a entendre, m'ha semblat molt històric, perquè t'explica molt detalladament el conflicte que passa entre els dos països, i alguns capítols està explicat per la Djamila i altres per l'Arik, un de cada país, i amb molts problemes tots dos i les seves famílies. El personatge que m'ha agradat més ha sigut l'Arik ja que es nega a lluitar i a agafar cap arma per matar ningú, s'ha de tenir molt valor per a fer una cosa així.

    ResponElimina
  54. LA CIUDAD DE LAS BESTIAS
    En mi opinión, este libro al principio me empezó gustando porque parecía una historia interesante pero a medida que iba avanzando la novela no me gustaba porque este tipo de historias de aventuras no es el estilo de libros que me gustan.
    El personaje que más me ha gustado o con el que más me he sentido identificada es Kate Cold, ya que a pesar de su edad, no tiene pelos en la lengua y vive cada día como si fuera el último.

    ResponElimina
  55. TRUCANT A LES PORTES DEL CEL
    Personalment, aquest llibre és dels pocs que m'ha agradat realment dels que llegim per la lectura obligatòria. M'ha agradat molt la seva forma de transmetre la historia i els sentiments dels personatges.
    El personatge que més m'ha agradat ha set amb la Sílvia, perquè a part de ser la protagonista, tot i que el seu pare i el seu xicot no estiguin d'acord amb el seu viatge ella decideix tirar endavant i arriscar-se a viure una nova experiència sola.

    ResponElimina
  56. Després de l'ESO què?

    He trobat realment interessant aquest llibre, m'imaginava que el contingut tractaria sobre maneres d'estudi, sortides que hi ha per els estudiants etc.... però no, tracta d'aventures, amor, drogues, amistat... i altres fets interessants. Un punt a fabor també és que el llibre se situa a 4t d'ESO i és la etapa que estem vivint ara mateix nosaltres. És d'aquests llibres que comences a llegir per obligació i l'acaves llegint per gust, és fàcil d'entendre i curt. Recomano que aquest llibre se'l llegeixin les persones que fan 4t.

    ResponElimina