dijous, 9 de febrer del 2012

Què li passarà a l'Alma?

A continuació hi teniu un curtmetratge de l'espanyol Rodrigo Blaas, ha estat premiat com a millor curt animat a La Shorts Fest i escollit com a òpera prima a I Castelli Animati d'Itàlia.
La història tracta d'una nena que passeja pels carrers nevats d'un petit poble, s'atura en una aparador d'una botiga de joguines on hi veu una nina idèntica a ella. 
Què li passarà a l'Alma?

Be careful and do NOT write your names on the blackboard. 

31 comentaris:

  1. ALMA, de Rodrigo Blaas

    Aquest és un curtmetratge de Pixar creat i dirigit per l'espanyol Rodrigo Blaas.

    Tot comença quan l'Alma, la protagonista, camina tranquil·lament per un carreró nevat i se li acut de posar el seu nom en una pissarra que n'està plena. Això fa que aparegui darrere seu un ninotet idèntic a ella. Però aquest ninot és un engany, ja que la farà comparar amb la nina, que només representa el seu exterior, i li farà creure que ha de ser com ella i per culpa d'això l'Alma queda atrapada dins seu, com aïllada dels pensaments, sent una nina.

    Penso que l'única esperança que té la nena de sortir-ne és oblidar la nina i creure en ella, aquest és l'objectiu.

    ResponElimina
  2. Jo crec que el missatge que intenta transmetre, es que ens controlen els que fan comerç, que estem a les seves mans. I el fet de que hi hagin noms i escrivint noms a las pissarra pots tenir relació amb les reds socials, pel que hi fa a que una vegada et registris no hi ha marxa enrere.

    ResponElimina
  3. Crec que aquest curtmetratge ens vol mostrar que la gent d'ara, faríem tot per aconseguir una simple cosa. L'Alma ha perseguit el ninot fins a introduir-se en ell, clar símbol de ser ambiciosa i voler la nina per a ella. I a més, la història està ambientada per Nadal, l’època que la gent gasta més per comprar regals.

    M'ha costat entendre'l però, el mirar-ho per segon cop ja l’hi he trobat el significat.

    ResponElimina
  4. El que jo he vist al curt de Pixar, és de un nen que va feliçment pel carrer quan es troba una pissarra al carrer i hi escriu el seu nom. En aquest moment, al girar-se, a l'aparador d'una botiga, hi ha una nina que és gairbé o igual a ell. Com que li agrada molt, s'acosta i l'observa, però al despistar-se un moment desapareix i el veu a sobre d'una taula, una mica més endins de la botiga. Llavors el nen vol entrar a dins, però veu que la porta és tancada i al final es rendeix i reaprèn el camí, però, no fa ni quatre passes i la porta s'obre. Entra i es dirigeix cap a la nina i, quan ja és al davant, una joguina que és un ninot que va amb bicicleta xoca contra la seva cama i cau al terra. El nen el posa dret i observa com continua padelant i, quan es gira, el ninot ja no hi era, el veu amb uns prestatges que hi ha més al fons. Com que està molt interessat amb la nina, puja a sobre d'un sofà que hi ha a sota dels prestatges i al tocar la nina, és com si la seva ànima entrés dins la nina, ara era una nina.
    La història explica que tota la gent que escriu el nom a aquella pissarra els hi passa el mateix que a l'Alma, i queden atrapats dins la nina, com totes les nines que l'envolten després de ser atrapat.

    ResponElimina
  5. L'Alama un dia en que neva va caminant pel carrer i escriu el seu nom en una pissarra i en aqell moment li passa una cosa molt rara, derrera seu hi ha un aparador i veu un ninot exactament igual que ell. Seguidament entra a la botiga i va per tocar el ninot quan de sobte ja no hi és i es troba a la prestatjeria. En el moment que toca el ninot és com si entres dins seu i u veu tot amb els ulls del ninot. Jo el que crec és que Alma queda en el cos del ninu per sempre més i veura les coses amb la perspectiva de un ninu.

    ResponElimina
  6. Aquest curtmetratge tracta d’un nen que apunta el seu nom en una pissarra i a darrera seu veu una nina que es igual a ell, la qual cosa li provoca una gran curiositat i intenta tocar-la però li va marxant fins que al final la toca es entra al seu interior sense poder moure res més que el ulls.
    En aquesta historia hi he pogut veure que nosaltres em de vigilar molt a la hora de fer coses que fa altra gent o a la hora de prendre discissions importants, també i he vist que la curiositat de vegades es millor guardar-se-la perquè si fem alguna d’aquestes coses podem acabar molt malament.

    ResponElimina
  7. ALMA

    Aquest curmetratge té com a protagonista una nena que passeja pel carrer un dia d'hivern, quan de sobte, decideix escriure el seu nom (Alma) a una paret. Quan es gira veu un aparador d'una botiga de joguines, on hi ha una nina idèntica a ella. En veure-la no s'ho pensa dues vegades i decideix entrar-hi. En tocar-la, la seva ànima passa a dins la nina i s'adona que tots els noms qe hi havia escrits a la paret, eren els dels altres nens que com ella havien perdut l'ànima en el seu ninot.

    ResponElimina
  8. Curtmetratge de Creepy short film from Pixar’s Rodrigo Blaas

    El què he entès en aquest curt animat fet per l’espanyol Rodrigo Blaas és que la nena a l’apuntar el seu nom que és Alma a la paret, apareix en una botiga de nines, una nina idèntica a ella. L’Alma vol anar a agafar-la, però després de molts inconvenients per poder-ho fer perquè de cop quan es distreu la nina apareix en un altre lloc, doncs ho aconsegueix i al tocar-la, ella es converteix en la nina i només pot moure els ulls. Després es veu com apareix una altre nina i això vol dir que espera una altra víctima que serà una nova nena que escriurà el seu nom a la paret.

    ResponElimina
  9. L'Alma és una nena que escriu en una pissarra el seu nom, tot seguit en un aparador d'una botiga apareix una nina idèntica a ella, l'Alma té curiositat i entra a la botiga per agafar a la nina i quan la toca l'Alma es converteix en la nina.
    Aquesta petita història, és una mica estranya, crec que el seu significat és bastant difícil d'interpretar però tot i això cada persona quant veu això sent alguna cosa, o pensa en un significat per molt estrany que sigui. Quan jo estava mirant el "corto Pixar" vaig sentir intriga, crec que el significat de la història és que els nens són molt innocents.I això a vegades pot ser dolent però també és molt bonic si els veus créixer.

    ResponElimina
  10. L’Alma és una nena que des de que escriu el seu nom en una pissarra, a la botiga del davant hi apareix una nina igual que ella. La nina al final l’atrapa i es queda convertida en una nina, representant que ha venut la seva ànima. Crec que aquesta història ens mostra com la nostra felicitat es basa en altres coses que en les nostres ànimes, o sigui, en nosaltres mateixos.

    ResponElimina
  11. Tracta sobre una petita botiga de joguines d'un poble, on quan algú escriu el seu nom a la paret del davant, es condemna a ell mateix, i hi apareix una nina igual que ell a l'aparador. És el que li passa a l'Alma, quan posa el nom a la pissara representa que ja no pot tirar enrera, crec que intenta dir que a que quan diem sí i apuntem el nom a la pissara, ja estas acavat, i et converteixes en un ninot que dominen els altres, i per mes que ho intentis no podràs escapar. Crec que pot tenir molts significats ja que es pot aplicar tan en tema drogues, en fumar, o simplement a la vida. Per tan crec que ens ve a dir que hem de pensar abans de fer les coses i no deixar-nos dominar pels altres ni pels nostres propis impulsos.

    ResponElimina
  12. L'Alma, una nena de curta edat, va pel carrer quan de sobte veu una pissarra. Encuriosida escriu el seu nom com molts altres nens havien fet en el seu moment. Al girar-se i mirar a l'aparador, veu una nina molt semblant a ella. Així doncs entra a la botiga sense pensar-s'ho gaire. Un cop dins, aconsegueix arribar a agafar la nina, però alguna cosa rara succeeix i l'Alma es queda atrapada en el cos de la nina.

    La conclusió que en trec es que a vegades es millor no ser tan curiós i seguir el teu camí.

    ResponElimina
  13. Eduard Castells Tió, 3r:
    L'alma, Rodrigo Blaas, de l'empresa Pixar.
    Un curtmetratge aperentment feliç des del punt de partida però que acaba per ser una història trista.
    L'Alma és una nena que camina per un carrer nevat, on veu una pissarra amb tot de noms, on ella decideix escriure-hi el seu.
    Però no és molt bona idea, perquè això és la seva sentència de mort, ja que uns passos més endevant observa un aparador on hi ha una nina igual que ella. Intenta entrari, però no pot, la porta està tancada. Però quan va per marxar sobre i passa cap dins. Però un cop allà no troba la nina, fins que aixeca el cap i observa que es troba situada sobre d'una estanteria.
    Ella si acosta i la va per agafar, però en el moment que la toca es troba atrapada dins el cos de la nina.
    Tot seguit veu com surt una altra nina de sobre la taula...

    ResponElimina
  14. Aquest curmetratge té com a protagonista una nena que passeja pel carrer un dia d'hivern, i escriu el seu nom en una pissarra i en aqell moment li passa una cosa molt rara, derrera seu hi ha un aparador i veu un ninot exactament igual que ell,En veure-la decideix entrar-hi. En tocar-la, la seva ànima passa a dins la nina.

    ResponElimina
  15. L'Alma és una nena que passeja tranquilament pel carrer, quan escriu el seu nom a la pissarra apareix a l'aparador del seu derrere un ninot igual que ella. L'Alma es sorprèn, i intenta entrar a la botiga, però la porta està tancada i just quan se'n vol allunyar, la porta se li obra. Ella contenta entra, i observa que està envoltada de ninots. Quan de sobte s'entrebanca amb un nen va amb una bicicleta, va directament a la porta, però just en aquell moment la porta se li tanca a la cara. La bicicleta va picant a la porta, intentant-li dir a la nena que s'escapi ella que encara pot, però la nena decideix tocar el ninot.

    Aquest video ens intenta dir que pensem abans de fer les coses, que una cosa tan insignificant com escriure el teu nom a una pissarra pot significar la teva fi. Crec que el nen de la bicicleta representa una persona que a tu et sembla insignificant, ja que és més petit que la resta, però que en realitat ell és qui et guia pel bon camí.

    ResponElimina
  16. Aquest curtmetratge, tracta sobre una nena que en apuntar el se nom en una pissarra, apareix una nina idèntica a ella a un aparador d'una botiga. Ella encuriosida, decideix entrar-hi per agafar-la, però quan la toca la seva ànima queda dintre d'aquell cos. Aquesta història ens mostra que de vegades no hem de perseguir el que volem perquè de vegades tenen males conseqüències.

    ResponElimina
  17. Rodrigo Blaas, Pixar
    Aquest curtmetratge ens presenta una nena, l'Alma que encuriosida per una pissarra plena de noms, es deixa portar i hi escriu també el seu, tot d'un plegat apareix a l'altra banda del carrer, en una botiga de joguines que sembla estar abandonada, una nina idèntica a ella. L'Alma amb tota la innocència pròpia d'una nena petita vol córrer a tocar la nina tot i veure que la botiga està buida. Després d'una sèrie d'impediments, aconsegueix entrar-hi i tocar-la. Tot just fer aquesta segona acció queda atrapada en el cos de plàstic, com ja havia passat a tants nens curiosos abans...
    Es pot interpretar de moltíssimes maneres, però el que principalment jo he entès és que s'aprèn dels errors, i que les coses has de viure-les. No perquè algú et digui que no fagis una cosa tu no la faràs, més aviat al contrari...També crec que ens vol dir que en el fons tots som iguals, pequem de curiosos, és un fet que ens supera i que per aquest motiu molts cops "fiquem la pota".

    ResponElimina
  18. La protagonista del curtmetratge l'Alma, passeja tranquil·lament un dia d'hivern quant de sobte veu una pissarra plena de noms, ella tota decidida i apunta el seu. En girar-se, veu una nina, una nina igual que ella, seguidament entra a la botiga, i la va a tocar. De sobte quant la toca queda atrapada com tots els altres nens convertits en ninos. Finalment torna a aparèixer una nina sobre la taula. Això ens pot voler fer veure que no sempre a primera vista hem de voler aconseguir tot el que veiem.

    ResponElimina
  19. Paula Ruiz Martinez, 4t d'ESO:
    Aquest curtmetratge tracta sobre L'Alma una nena jove i animada camina tot passejant pel carrer nevat, gaudint de la neu es para sobtadament davant d'una pissarra i decideix escriure-hi el seu nom.
    Però de cop darrere seu apareix una nina idènticament igual que ella i curiosament la comença a observar, fins al cap d'una estona que es distreu i la nina desaparèix. L'Alma però no se'n cansa i intenta obrir la porta al veure la nina situada en un altre lloc però la porta no s'obre. Quan la nena decideix marxar la porta sobre i dins de la botiga envoltada de moltes nines l'Alma localitza la seva nina i quan va a tocar-la, de cop és dins d'ella. Tot seguit veu que de la taula n'apareix una altre...

    la conclusió és, que no saps mai que et pot passar a la vida.

    ResponElimina
  20. Creepy de Pixar's fet per Rodrigo Blaas.
    Aquest curt es protagonitzat per una nena anomenada Alma, es un dia d'hivern quan ella paseja x el carrer. De sobte veu una pissarra em molts noms escrits, ella també descideix escriure el seu, a continuació apareix una nina idèntica a ella, a la botiga del devant. Ella absorta per l'imatge de la nina, entra a la botiga, i, tot i els extranys indicis, segueix endevant. La nina absorveix la seva ànima i ella queda atrepada com molts altres.
    De nou apareix una nova nina a l'aparador esperàn el pròxim a unir-se.
    Aquest curt reflecteix moltes coses, entre altres que ens mostra i ke ens podem imaginar, podem aplicar-lo a com la societat i els camins ens porten a actuar i a seguir un mateix camí, com un remat d'ovelles o la "moda", també podria simbolitzar que com molts de nosaltres, per les coses que ens imposen i que atrivuim com a necessitats acaven ens absorvint-nos i ens obliguen a seguir els altres i a tancarnos en uns mateixos pensaments i creències, podria representar moltes coses, en general com l'influència de les drogues, el tabac, o simplement un món comercial.

    ResponElimina
  21. El curtmetratge tracta sobre l'Alma una nena que de sobte va caminant pels carrers nevats i es troba una pissarra, llavors escriu el seu nom i veu com apareix una nina idèntica a ella en un aparador que té al davant. La nena s'acosta i al veure que la porta no s'obre marxa, però de sobte la porta s'obre i la nena entra. Quan s'acosta a la nina la sorpresa que s'emporta és que es troba dins el cos de la nina atrapada per sempre com moltes d'altres.

    La conclusió és que mai saps que et pot acabar passant així que abans d'arriscar-te pensa-ho molt bé.

    ResponElimina
  22. Creepy short film Pixar's Rodrigo Blass.

    En aquest curtmetratge surt una nena petita que es diu Alma que va sola per el carrer, i en apuntar el seu nom en una paret es gira i veu una botiga en la que hi ha una nina idèntica a ella, llavors intenta entrar a la botiga, però no s'obre i al marxar s'obre de cop i la nena entra, no hi ha ningú, així que es dirigeix a agafar la nina però en veu una pujada en un prestatge, en tocar-la la seva anima entra en la de la nina i no pot sortir. Aquesta em fa pensar en que no et pots fiar de ningú, i que no pots deixar nens petits sols al carrer.

    ResponElimina
  23. Aquest curtmetratge que aparenta ser una historia feliç però finalment no és així ens mostra l'Alma, una nena rossa d'ulls verds, guapa i animada que va caminant pel carrer quan al passar per davant d'una botiga de nines veu a l'aparador un exemplar molt semblant a ella. Tenia la cara molt similar a la seva i vestien exactament igual, ella encuriosida intenta entrar a la botiga que sembla ser que no hi ha ningú al seu càrrec però esta tancada, de sobte s'obre, entra i al intentar agafar la nina es troba atrapada dins del seu cos. Com aquest cas mil i un, tots els ninos que hi havia en aquella botiga interiorment estaven vius.
    Has de vigilar em el què fas, no entris en llocs desconeguts, vigila, tot es una trampa.

    ResponElimina
  24. Creepy short film Pixar's Rodrigo Blaas

    El curmetratge de Rodrigo Blaas tracta d'una nena que va pel carrer i després apunta el seu nom en una paret, Alma.

    Darrere seu hi ha una botiga plena de ninots i es fixa que hi ha una nina igual que ella al mig de la botiga. Intenta entrar a la botiga amb insistència fins que sobre la porta sobtadament. Quan està al interior de la botiga intenta acostar-se a la nina però cada cop se li mou de lloc fins que l'aconsegueix tocar. Després de tocar-la la nena està a l'interior de la nina.

    Al final del curmetratge es veu com en el mig de la botiga hi ha una altre nina diferent esperant a que vingui la nena que s'assembla a ella.

    Aquest curmetratge crec que ens vol dir que no confiem de una cosa desconeguda.

    ResponElimina
  25. ALMA
    Aquest vídeo tracta de l'Alma, una nena que tot passejant pels carrers de la seva ciutat, escriu el seu nom en una pissarra. Tot seguit, en un aparador veu una nina exactament igual que ella. Té la curiositat d'entrar i agafar-la, i quan ho fa queda atrapada dins la nena.

    La història ens fa aprendre que ens hem de pensar les coses dos cops abans de fer-les i que no ens hem de deixar guiar pels impulsos.

    ResponElimina
  26. El curtmetratge és de una nena que va per un carrer nevat quan veu una paret, escriu el seu nom a la paret. després es gira i veu que a la botiga de nines hi ha un nina igual que ella. Intenta obrir la porta amb totes les forces però no s'obre. Quan ja marxa la porta sobra sobtadament.
    Un cop a dins veu la nina que ha canviat de lloc ara està a prestatge amb altres nines, es treu el guant per poder enfilar-se. Un cop ha tocat la nina la seva anima passa a la nina.

    el curtmetratge ens vol comunicar que no ens hem de fiar de res ni de ningú que no coneixem perquè poden voler qualsevol cosa...

    ResponElimina
  27. L'Alma es una nena que en un dia d'hivern, camina per un carrer ple de neu, quan de sobte es para a escriure el seu nom en una paret.
    Mes tard s'hi fixa en un aparador que hi ha darrera seu, se sent atreta per una nina que casualment, es idèntica a ella.
    Llavors, l'Alma intenta obrir la porta de la botiga i darrere a 2 intents obre la porta. I veu que la nina que està a dalt de tot de una prestatgeria, escala per agafar la nina, i just quan la toca, es queda atrapada a dintre la nina.

    La conclusió que n'he tret, es que a vagades les coses anormals, son anormals perquè hi ha alguna cosa amagada a enrere

    ResponElimina
  28. Alma, Rodrigo Blaas.
    El curmetratge de Rodrigo Blaas ha estat guanyador de "LaShortsFest", "ICastelliAnimati", entre d'altres...
    Alma és una nena d'uns 8 anys que va feliçment pels carrers nevats d'un poble, quan de sobte veu una pissarra on hi han molts noms escrits, i ella decideix apuntar-hi els seu "Alma". Al girar-se a uns pocs passos de la pissarra veu un aparador on hi ha una nina igual que ella, el mateix cabell, la mateixa roba, els mateixos guants... Al no creure's que va vestida igual que ella s'ho ha de mirar dos cops però al aixecar la vista veu que la nina a desaparegut, la busca i la busca per l'aparador però no la troba, fins que desde la porta de la botiga la veu, però la porta no s'obre, es rendeix i se'n va , al marxar s'obre una escletxa de la porta i ella ràpidament decideix entrar-hi, veu la nina a sobre una taula al mig d'estanteries plenes de nines. quan finalment es decideix per anar a buscarla un ninot li barra el pas, al caure just als peus de l'Alma , la nina ha s'ha mogut un altre cop està just al mig d'una estanteria. L'alma s'enfila per agafarla, i quan la toca...
    L'Alma s'ha convertit en una nina, ho pot apreciar tot desde l'estanteria, i també com una nova nina surt a l'aparador.

    ResponElimina
  29. L'Alma és una nena que va passejant pel carrer quant de sobte s'atura a una pissarra i s'entretén a escriure el seu nom. poc després, s'adona que a la botiga que hi ha rere seu hi ha una nina de porcellana.
    L'Alma s'adona que la nina s'assembla a ella i intenta entrar a la botiga. Els seus intents d'entrar són casi nuls ja que estava tancada. Però just quan vol marxar, la porta s'obre.
    La nena s'entrebanca, en un intent d'agafar la nina, amb un ninot amb bicicleta que intenta fugir. Quan torna cap a la nina que li interessa s'adona que s'ha transportat en un prestatge. Allarga la mà per agafar-la i passa una cosa molt rara; l'Alma s'ha transformat en la nina.

    ResponElimina
  30. Alma, la protagonista de la història, és una nena que passejant alegrement per un carrer del seu poble en un dia de nevada, veu una pissarra en una de les parets d'aquell carrer, on moltes criatures hi han escrit el seu nom. Ella, sense poder resistir-se a la temptació, hi escriu el seu també. Just davant d'aquella enorme pissarra, hi ha una botiga de joguines on, a l'aparador, apareix una nina idèntica a ella. L'Alma, presa per la curiositat, acosta el nas a l'aparador, i mira d'entrar a la botiga per observar la nina de més a prop. Mira d'obrir-la, però està tancada i, quan abandona i agafa el camí de tornada, veu que la porta s'obre misteriosament. Entra dins, i s'acosta a la nina, però després de desviar la mirada un segon, veu que està en una de les estanteries de la botiga. Puja estanteria amunt, i es treu un guant per tocar a la nina. En el precís moment en què la seva pell entre en contacte amb el plàstic fred, Alma veu la botiga buida, des de dalt de l'estanteria, dins del cos de la nina. Instants després, veu ascendir de la taula de davant de l'aparador, una altra nina. És llavors quan comprèn que, tothom que escrigui el seu nom a la pissarra, té una nina idèntica esperant ser habitada.

    Jo crec que l'autor d'aquest curt el que volia dir és que, per més gràcia que et faci una cosa, no sempre pots fer el que vulguis sense rebre unes conseqüències. No sempre pots satisfer la curiositat, a vegades, és millor ignorar-la.

    ResponElimina
  31. L'Alma caminava pels carrers a l'hivern quan veu una paret que hi havia escrita molts noms i ella va apuntar el seu. Quan va escriu-re el seu nom a la botiga del seu enredera apareix una nina identifica a ella a l'aparador, es gira se la mira després la deixa de mirar durant un moment i desapareix. Encuriosida volia entrar a la botiga però no podia, es va per marxar i de cop s'obra la porta, entra i es troba un ninot amb un nen amb tricicle que s'ha caigut el fica dret, el ninot es dirigeix cap la porta però de cop es tenca i es va donant cops. Va mirant la botiga per dintre i veu la nina que s'assembla a ella, la intenta agafar però només la toca i es converteix en la nina i no es pot moure mentre es mira els del seu voltant, i a l'aparador torna a aparèixer una nina esperant la pròxima víctima.

    Crec que significa que el nom de l'Alma en castellà significa ànima i la seva animà s'ha ficat dintre la nina.

    ResponElimina