dijous, 16 de maig del 2019

Antaviana de Pere Calders_Projecte 3r trimestre 4t ESO

                        ANTAVIANA 
                     de Pere Calders

Els alumnes de 4t d'ESO van representar l'obra Antaviana a les famílies, producte final d'un projecte d'adaptació del text, treball d'expressió corporal i expressió oral. 
Va ser tot un èxit!!!








15 comentaris:

  1. L'obra de teatre d'Antaviana ha set el projecte del tercer trimestre. En general m'ha agradat molt, i ha set molt divertit realitzar-lo. Durant tantes sesions, jo i segurament altres persones de la classe, hem après a perdre la vergonya davant dels companys, hem après a ficar-nos a la pell d'un altre persona, i per un moment oblidar-nos de qui som. El que crec és que ha estat bé assejar durant moltes hores, però hauria set millor que cada grup hagués ensejat sol i no davant de la resta de la classe, ja que pels altres se'ns feia una mica pesat veure tantes obres. Al principi pesava que no m'agradaria, ja que fer teatre no és alguna cosa que se'm dona molt bé. Però al final, el dia de la representació davant dels pares vaig quedar molt satisfeta de tots els resultats, i queda com un record i un moment més amb tots els companys.

    ResponElimina
  2. El projecte d'aquest 3r trimestre ha estat molt divertit, m'ha agradat molt ja que ha set una activitat per expressar-se molt, apart de divertir-nos hem aprés coses d'expressió corporal i coses del teatre i les seves parts. En algun moment s'em ha fet una mica passat assaijar, tot hi que després ho he agraït ja que no ens haviem d'estudiar el guió de tants cops que ho vam repetir. En general m'ha agaradat molt aquest projecte ja que encara que fos la mateixa obra tothom l'ha fet una mica especial i no canviaria res. Un cop vam acabar l'obra de teatre em vaig sentir molt satifeta de com van sortir les obres, penso que tothom va donar-ho tot i aixo es va notar a l'escenari. Crec que fer alguna classe normal no va anar malament ja que eren hores per canviar una mica d'aires. Finalment em va agradar molt i seguiria fent aquest projecte.

    ResponElimina
  3. Aquesta obra de teatre ha estat realment un projecte molt interessant, ja que hem pogut crear i modificar el guió segons ens fos més convenient i això ens donava una llibertat que en alguns altres casos o projectes no podem arribar a assolir.
    He aprés a moure’m per l’escenari i també a poder parlar amb més fluïdesa i poder entonar la veu segons el moment de l’obra i el comportament del personatge. També a utilitzar els llums i l’àudio d’un teatre.
    Crec que és podria millorar a l’hora de no posar tantes classes normals durant les setmanes que hem estat treballant i poder també a l’hora del ball i fer-ho d’alguna manera una mica menys vergonyosa pels alumnes.
    Me sentit molt bé durant tot el projecte en especial durant els assajos quan podia dir el guió però també inventar-me’l en algunes situacions, l’únic moment en el que em sentia una mica mes cohibit era durant el ball ja que poder no és una de les coses que més m’agraden.

    ResponElimina
  4. Aquest últim projecte que hem fet en general ha agradat molt i va ser tot un èxit tant la presentació dels pares com la que vam fer als alumnes de tercer. El que més m'ha agradat d'aquest projecta ha set inventar el quart personatge ja que podíem deixar volar la imaginació i per altre part també m'ha agradat les classe de interpretació ja que hem aprés molt a com actuar. El que més he aprés ha set a fer balls de saló perquè mai n'havia fet i és més divertit del que m'esperava. Una de les coses que podria millorar és el fet de que tots els grups fessin la mateixa obra, podria estar bé que cada grup adaptés el text d'una obra diferent i així no seria tant repetitiu, però no hi ha res més a millorar perquè per exemple ami el temps m'ha semblat bé i el tema de fer algunes classes normals per no perdre el ritme. Finalment crec que la majoria de la classe li va agradar molt el fet de fer l'obra als pares i en teníem moltes ganes.

    ResponElimina
  5. Penso que no ha faltat cap cosa i que haver mantingut algunes assignatures ha estat molt bé ja que així no hem oblidat el temari que feiem anteriorment. Ha estat un dels millors projectes que hem fet durant al curs. Haver assejat tantes hores ha estat molt bé i han set suficients per acabar amb un bon resultat.

    ResponElimina
  6. Aquest projecte de l’obra de teatre d’Antaviana, l’he trobat molt atractiu, ja que és molt diferent als anteriors. Trobo que és molt important treballar diferents aspectes, com per exemple la improvisació, que és molt necessari en molts moments de la vida; o bé la vergonya, que és una situació que els alumnes patim contínuament a l’hora de fer presentacions, parlar davant la classe.... i és passa molt malament.
    Jo, personalment, he après a treballar amb grup, entre d’altres. Però poso molta més importància als que mai havia treballat, com a representar les coses amb les mans, a no donar mai l’esquena al públic, a continuar passi el que passi.. i tots aquests coneixements sembla que no tinguin importància, però realment són imprescindibles a l’hora de la veritat.
    El projecte va estar molt bé en general, però com tot, té coses a millorar. Jo crec que vam fer masses representacions amb el públic de la classe, perquè després de veure tots els grups, al final, ens vam cansar molt. També crec que l’Albert el vam necessitar més de les hores que hi va poder destinar, ja que també tenia altres obligacions, però les seves classes i els seus plantejaments eren imprescindibles per portar a terme amb satisfacció el projecte.
    Em vaig sentir de moltes maneres diferents, per una part, amb molta vergonya, ja que a mi em cosa molt parlar amb públic, i ho vaig passar molt malament a l’hora de representar-la, però sóc conscient de que és necessari, així és va superant. Per altre banda però, em vaig sentir molt bé, ja que vaig veure que era necessària per poder fer el projecte, i veure que la gent confiava en mi en tot moment em va ajudar molt en creure que jo puc, i que és possible.
    No he trobat a faltar gaire res, però jo crec que si era necessària alguna cosa, és més atenció personalitzada. Amb això vull dir, que potser hauria set necessari anar a assajar els grups sols, amb algun professor que anés corregint els errors; perquè si estàvem tots junts, si s’anava parant no teníem temps tots i es feia molt pesat.
    Crec que fer el joc de combinar les classes normals i les de projectes, és molt bona idea. Així no perdem el ritme, i a l’hora de tornar no és fa tant difícil, i al fer totes les hores de projecte seguides, no s’aprofiten tal i com s’hauria de fer.

    ResponElimina
  7. M'ha agradat fer classe normal perquè així no se'm feia tan llarg com en el repte que els dies es feien molt llargs, he après a perdre la vergonya i deixar-me anar, a part de temes de llengua com memoritzar guió o fer el guió. Es podria millorar el fet de poder canviar més l'obra, perquè no es fagi tan monòton, ja que al cap d'uns quants assajos es feia aborrit. Dintre dels nervis de fer l'obra, vaig estar molt tranquil i còmode dalt l'escenari, i molt satisfet a acabar.

    ResponElimina
  8. El projecta d’Antaviana m’ha agradat bastant. El que m’ha agradat més és que a part d’haver canviat la rutina, ens ha servit per aprendre a perdre la vergonya davant del públic. Crec que es podria millorar fent 5 obres diferents, però curtes, perquè crec que en els pares al final, després de veure 5 obres iguals se’ls hi ha fet una mica pesat, tot i que hi havia petites variacions en totes les obres. En aquest treball m’he sentit bé, al moment de sortir a davant dels pares, m’ha costat una mica, perquè tenia vergonya, però crec que al final ens ha sortit molt bé i n’estic bastant satisfet, a mes a mes el nostre professor l’Albert, ens ha ajudat a perdre la vergonya a davant del públic. Trobo, que ens ha sortit molt bé amb el material que hem fet servir, però crec que encara ens hauria pogut sortir millor tenint una mica més de temps, per millorar la decoració. Crec que això de ficar classes normals al mig del projecte ens ha servit per descansar una mica del projecte, tot i que els 2 o 3 dies havans de la obra, els hauríem d’haver destinat tots per acabar de perfilar les obres.

    ResponElimina
  9. En aquest projecte de l’obre de teatre d’Antaviana m’ha agradat i m’ha semblat molt interessant, també se’m ha fet molt divertit ja que ha set un projecte molt diferent a tots els altres que hem fet, aquest projecte era més lliure i ens donava espai per estudiar el guió amb els companys del grup, el ball també em va agradar ja que va ser una cosa nova que vam aprendre. En aquest projecte he aprés diferents coses, com per exemple que les obres poden ser minimalistes, et poden ficar en context amb poca decoració i també gràcies a aquest projecte he aprés a perdre una mica més la vergonya. Tot i això a vegades aquest projecte és feia pesat ja que havíem d’escoltar totes les obres i aquest temps que els companys passaven la seva obra els altres podríem haver aprofitat el temps estudiant el guió o parlant sobre com actuar en les diferents situacions que es donaven a terme durant les obres, i també ensenyar les obres a més persones no només als pares. En un principi aquest projecte no m’agradava ja que sóc una persona vergonyosa, però a mesura que anàvem fent passes se’m feia més fàcil i m’ho passava bé fent l’obra.
    Crec que la combinació de classe normal i projecte ha estat bé, ja que aquest projecte el que havies de fer era saber el guió i fer molts passes però si el projecte el fessis durant tot cansaria, per tan la combinació amb assignatures estava bé.

    ResponElimina
  10. El projecte del 3r trimestre, crec que en general ha anat prou bé. El fet d’haver representat primer Antaviana als de tercer d’ESO, ens va fer agafar confiança per tal de fer-ho davant dels pares. El que més m’ha agradat han estat les classes que vam fer per tal de preparar l’obra. Es podria haver millorat el fet de representar la mateixa obra cinc vegades seguides ja que es feia repetitiu. Finalment, el que potser em va agradar menys va ser haver de representar-ho davant d’un públic.

    ResponElimina
  11. Aquest tercer trimestre hem treballat d’una força diferent amb comparació als altres projectes. Aquest projecte comparat amb els altres ha sigut més dinàmic això ha comportat que la setmana de projecte passes de forma més ràpida. S’ha de dir que durant tota aquesta setmana i mitja s’han fet algunes assignatures principals per tal de poder avançar en la matèria. Fent aquest projecte principalment he aconseguit perdre la vergonya o si més no he intentat no tenir-ne tan a l’hora d’actuar. Durant les primeres classes del projecte que estaven més dedicades per perdre la vergonya o si més no a m’hi em va servir una mica per això. Una de les coses que jo crec que es podria millorar és que no tots els grups fessin la mateixa obra ja que al final s’acaba fent molt repetitiu tot i que també serveix per poder-nos ajudar entre nosaltres. En definitiva crec que és un bon projecte perquè és un món bastant desconegut.

    ResponElimina
  12. Analitzant una mica el projecte de Antaviana, el que em va agradar mes va ser els moments de concentració, ja que en aquells moments desconnectaves totalment, una de les coses que he après ha set a agafar-me les coses en calma, i millorar mica en mica, trobo que això es necessari per el dia a dia anar amb calma i anar fent sense preses. Podria millorar moltíssim-es coses però una en concret seria no parlar tan ràpid i deixar fluir els nervis, amb el meu grup i la classe en general em vaig sentir força còmode ja que era gent que no tenia gaires problemes i s'adaptaven força a tot. En aquest projecte si soc sincer no hi he trobat a faltar res, ja que era un projecte que es necessitava treballar, i com que una part de l'obra la podiem fer una mica el nostre gust això acabava de donar un toc personal. Pel mix del projecte hem fet alguna classe, això no es va fer pesat ja que així no perdiem el ritme del dia a dia i no ens ha costat tant adaptar-nos el pa de cada dia.

    Ernest Cobo Guzman

    ResponElimina
  13. D’aquest projecte en general m’ha agradat molt fer-ho però m’ho vaig passar molt bé mirant els altres grups, perquè cada grup s’acabava de una manera diferent. He après a no posar-me tant nerviosa en el moment que tenia que parlar davant del públic, he après a ser més expressiva i relaxar-me amb moments tensos. M’he sentit molt bé tan els assajos com el dia de l’obre davant de les famílies. M’ha sobrat les classes que teníem entre mig del projecte però també crec que sinó hi haguessin agut classes entre mig s’hagués fet llarg, penso que tindríem que haver practicat més els balls de saló.

    ResponElimina
  14. Crec que el projecte d’aquest tercer trimestre ha estat molt interessant i molt productiu. En la meva opinió ha set molt productiu i beneficiós el fet de poder sortir una mica de la rutina diària i deixant-se anar una miqueta de les nostres obligacions. A més a més crec que ens ha anat molt be a tota la classe per tal de conscienciar les nostres amistats i perdre la vergonya que alguns tenen. Amb aquest projecte crec que he après a parlar una mica millor davant del públic i a solvatar els nervis per tal de realitzar l’obra correctament. També he après a memoritzar en una petita part, ja que al realitzar un paper força llarg m’ha calgut pedalar fort per aprendre el guió i poder-lo representar. Crec que tot i haver fet tres setmanes aquest projecte encara hi havia molts aspectes que es podrien millorar. Un d’aquests podria ser segurament la decoració. Nosaltres buscàvem fer una decoració minimalista, i crec que ho vam aconseguir casi al 100% però encara podrien haver treballat una mica més en aquest aspecte.
    En realitzar aquesta obra m’he sentit molt reconfortat després de veure que el resultat final ha estat bo. En definitiva m’ha agradat molt fer aquest projecte i penso i crec que hem aconseguit un bon resultat.

    ResponElimina
  15. Doncs crec que el projecte del tercer projecte ha estat mol correcte ja que és molt diferent, dels que hem fet fins ara. I apart hem tastat una cosa que ningú de nosaltres havíem fet fins ara que era el teatre, ja que molts de nosaltres practiquem esports. També ha anat bé per encarar aquesta recta final de curs ja que és a tocar i potser ens ha ajudat a acabar de ser una família ja que abans estàvem com més distanciats entre nosaltres. Ens ha ajudat també a memoritzar més ja que cadascú tenia el seu paper. Per altre banda ha estat com travat ja que hi havia moments que sens feia repetitiu. La decoració jo crec que estava prou bé però potser amb una mica més de temps i parar-nos a pensar podria haver-hi més varietat d'aquesta. Aquesta obra també m'ha ajudat a contenir els nervis i la pressió ja que un cop estas allà davant doncs ja et passa tot i acabes estan orgullós de tu mateix. I crec que una cosa que els pares no s'esperaven es que ho féssim tan bé ja que aquestes edats estem més per altres coses. I també em va agradar les activitats que vam fer amb l'Albert ja que eren divertides i entretenides.

    ResponElimina